Η επιστροφή άλλων τριάντα επτά (37) αλλοδαπών πολιτών, στις χώρες καταγωγής τους, πραγματοποιήθηκε χθες (24-02-2012), από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της μη νόμιμης μετανάστευσης. 

Ads

Συγκεκριμένα επεστράφησαν, επτά (7) πολίτες Πακιστάν, δεκαέξι (16) πολίτες Κίνας, τρεις (3) πολίτες Ρουμανίας, ένας (1) πολίτης Βουλγαρίας και δέκα (10) πολίτες Αλβανίας. 

Η επιστροφή των παραπάνω αλλοδαπών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής, για παράνομη είσοδο στη χώρα μας, πραγματοποιήθηκε με εμπορικές πτήσεις από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», με προορισμούς το Λαχώρ, το Ισλαμαμπάντ, τη Σαγκάη, το Πεκίνο, το Βουκουρέστι και τη Σόφια, ενώ οι δέκα (10) υπήκοοι Αλβανίας επεστράφησαν οδικώς, από τη Δ/νση Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής, μέσω του μεθοριακού σημείου της Κακαβιάς.

Οι επιχειρήσεις επιστροφής αλλοδαπών στη χώρα τους, γίνονται στο πλαίσιο των ενεργειών για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης και το κόστος τους καλύπτεται κυρίως από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφών. 
 

Ads