«Όποιος μιλά για εκλογές αυτή τη στιγμή ή δεν ξέρει από πολιτική ή δεν ενδιαφέρεται για το καλό του τόπου ή εξυπηρετεί δικά του συμφέροντα», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά την είσοδό του στη Βουλή, σχολιάζοντας τις το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για άμεση προσφυγή στις κάλπες. Για το πρόγραμμα που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο πρωθυπουργός, μιλώντας σε βουλευτές της ΝΔ, είπε πως «εάν του δοθεί ποτέ η ευκαιρία του Τσίπρα, που δεν θα του δοθεί, τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ». Παράλληλα απέκλεισε το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Ξεχάστε τις εκλογές», φέρεται να είπε.

Ads

Ο Αντώνης Σαμαράς είχε συζήτηση μίας ώρας στο εντευκτήριο της Βουλής με βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που παρευρίσκονταν σήμερα στην συζήτηση του Τρίτου Θερινού Τμήματος της Βουλής και στη συνέχεια αποχώρησε από τη Βουλή. Στο «πηγαδάκι» ήταν μεταξύ άλλων οι βουλευτές Άδ. Γεωργιάδης, Ι. Μιχελάκης, Σοφία Βούλτεψη, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Σ. Κεδίκογλου. Μ. Χαρακόπουλος, Ηλ Βλαχογιάννης, Χρ. Σταϊκούρας, Αθ. Μπούρας, Ανδ. Κουτσούμπας, Δ. Τσουμάνης, Δ. Χριστογιάννης, Μ. Βολουδάκης και Γ. Γεωργαντάς.

«Ξεχάστε τις εκλογές, βγάλτε τες από το μυαλό σας», φέρεται να είπε στους βουλευτές, σύμφωνα με παρευρισκόμενους, ενώ σχολιάζοντας το πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της ΔΕΘ φέρεται να υποστήριξε πως «εάν του δοθεί ποτέ η ευκαιρία του Τσίπρα, που δεν θα του δοθεί, τότε θα φύγουν τα λεφτά από τις τράπεζες, δεν θα μείνει ούτε ένα ευρώ». Ο πρωθυπουργός επέστησε την προσοχή στους βουλευτές καλώντας τους να διαβάσουν την κοστολόγηση του υπουργείου Οικονομικών για το Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν ρωτήθηκε από βουλευτή για τη διαπραγμάτευση για το χρέος, ο Αντώνης Σαμαράς είπε πως η σχετική συζήτηση θα ολοκληρωθεί προς το τέλος του χρόνου. Άλλος βουλευτής σημείωσε πως αν συμβεί αυτό «θα πάμε με άλλο αέρα σε ενδεχόμενες πρόωρες εκλογές λόγω Προέδρου της Δημοκρατίας». «Δεν πιστεύω πως θα έχουμε εκλογές», απάντησε ο Σαμαράς. Συζήτηση έγινε και για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη με τον πρωθυπουργό να δηλώνει εντυπωσιασμένος από τα όσα έχει φέρει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη.

Ads