Δριμύ κατηγορώ κατά των κλιμακίων της τρόικας εξαπολύει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος σε 10σέλιδη επιστολή τους προς τους θεσμούς, στην οποία κάνει λόγο για υπονόμευση της διαπραγμάτευσης για την πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος.

Ads

Η επιστολή Τσακαλώτου εστάλη την περασμένη εβδομάδα προς τους προϊσταμένους του κουαρτέτου και απευθύνεται στον Μπενουά Κερέ, τον Πόουλ Τόμσεν, τον Πιερ Μοσκοβισί και τον Κλάους Ρέγκλινγκ καταγγέλοντας τη στάση των υφισταμένων τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αξιολόγησης.

Στη 10 σελίδων επιστολή του, ο κ. Τσακαλώτος καταγγέλλει τα τεχνικά κλιμάκια ότι με τη στάση τους υπονομεύουν τη διαπραγμάτευση, καθώς όπως φέρεται να αναφέρει δημιουργούν δυσκολίες και καθυστερήσεις στις συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών και εγείρουν συνεχώς «νέες, παράλογες απαιτήσεις». Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών κατηγορεί τα τεχνικά κλιμάκια ότι ζητούν να ακυρωθούν νόμοι που έχουν ψηφισθεί και παρεμβαίνουν με αυτό τον τρόπο στην εθνική νομοθεσία.

Την επιστολή φέρνει στη δημοσιότητα η εφημερίδα Επένδυση.

Ads

Το θέμα είχε θέσει ο υπουργός Οικονομικών και την περασμένη εβδομάδα, κατά τη διάρκεια συνεδρίου στο Λαγονήσι, όταν η  Ντέλια Βεκουλέσκου διαμήνυσε ότι το πρόγραμμα δεν βγαίνει και ο Κοστέλο προειδοποίησε για δύσκολη αξιολόγηση.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA:

[jwplayer | file=https://www.youtube.com/watch?v=87__A3dETi4]