Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές ασφαλείας στην Αθήνα λόγω της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο.

Ads

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας προχώρησε η Τροχαία για το Σάββατο, με το κέντρο να είναι απροσπέλαστο για τους οδηγούς, λόγω των μετακινήσεων του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια και επί ποδός βρίσκονται πάνω από 1.000 αστυνομικοί.

image

Την ίδια ώρα το ΚΚΕ, πολιτικές οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικότητες (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΛΑ.Ε., ΚΚΕ (μ-λ), ΟΚΔΕ, ΚΕΕΡΦΑ, Σ.Φ.Ε.Α κ.ά) κάλεσαν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Ads

Συγκεκριμένα το ΚΚΕ καλεί και πραγματοποιεί συγκέντρωση στο Σύνταγμα με σύνθημα Pompeo Go Home. Οι υπόλοιπες οργανώσει καλούν σε συγκέντρωση στα Προπύλαια. Στις ανακοινώσεις τους αντιδρούν στην αμυντική συμφωνία της Κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για τις βάσεις, και υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων πως πρόκειται για μια συμφωνία αορίστου χρόνου για τις «βάσεις του θανάτου» χωρίς ημερομηνία λήξης, που μπορεί να ακυρωθεί μόνο εάν καταγγελθεί από κάποια πλευρά.

image

Σημειώνεται ότι ο Μ. Πομπέο συνατήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις 10:30, ενώ μια ώρα περίπου αργότερα, δηλαδή στις 11:25, θα συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, διεξάγονται συνομιλίες στο υπουργείο Εξωτερικών για ζητήματα διμερούς και περιφερειακού ενδιαφέροντος ενώ θα υπογραφεί το Πρωτόκολλο Τροποποίησης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας (Mutual Defense Cooperation Agreement – MDCΑ).