Η ΝΔ, μέσω επιστολής του αρμόδιου τομεάρχη σε επιτακτικό τόνο, ζήτησε συζήτηση στη Βουλή και ενημέρωση από τους αρμόδιους υπουργούς για τα όσα συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη Ερντογάν. Αυτό που προκάλεσε αίσθηση είναι πως η συζήτηση είχε ήδη προγραμματιστεί με πρωτοβουλία του υπουργείου Εξωτερικών.

Ads

Ειδικότερα ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Αμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, Κώστα Δουζίνα, ζήτησε ενημέρωση από τον υπουργό Νίκο Κοτζιά για τα αποτελέσματα της επίσκεψης, κάνοντας λόγο για «προβληματισμό και πολλά σοβαρά ερωτήματα».

Από το υπουργείο Εξωτερικών, σχολιάζοντας το αίτημα της ΝΔ, υπογράμμισαν πως την Κυριάκη το απόγευμα υπήρξε σχετική συνεννόηση μεταξύ του υπ. Εξωτερικών και του Προέδρου της Επιτροπής, ώστε να πραγματοποιηθεί ενημέρωση των βουλευτών την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

«Ο κ. Κουμουτσάκος ή δεν φρόντισε -και πάλι- να ενημερωθεί εγκαίρως ή έκανε ακόμη μία γκάφα από τον υπερβάλλοντα αντιπολιτευτικό ζήλο του, ή και τα δυο μαζί», τονίζουν πηγές από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ads