Στη Θράκη περιοδεύει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς, όπου επισκέφθηκε τον διαβόητο φράκτη του Έβρου τον οποίο και εξήρε για τα αποτελέσματα του, λέγοντας μάλιστα ότι πέτυχε «να μην μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη». Την ίδια στιγμή που αν και ήταν προγραμματισμένο δεν επισκέφτηκε την Ορεστιάδα, επειδή εκεί είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης που καταγγέλλουν στάση πληρωμών.

Ads

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεναγήθηκε στα σύνορα κι όταν έφτασε στον φράκτη που τοποθετήθηκε επί πρωθυπουργίας του, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «τα αποτελέσματά του είναι πάρα πολύ ικανοποιητικά ως προς την αποτροπή της διέλευσης παράτυπων μεταναστών, που είχε αποκτήσει εκρηκτικές διαστάσεις».

«Αυτό έχει πια αποτραπεί. Ο φράχτης έπαιξε αυτό τον ρόλο τον πάρα πολύ θετικό και, όπως δήλωσα και προηγουμένως, σημαντικό είναι πως αυτός πρέπει να παραμείνει. Ο φράχτης αυτός έχει δουλέψει για το καλό του τόπου και οι θεωρίες ότι θα πρέπει να τον ρίξουμε, να τον γκρεμίσουμε, ώστε να μπαίνουν μέσα οι λαθρομετανάστες και να τους παρέχουμε νοσοκομειακή και ασφαλιστική κάλυψη είναι κάτι το οποίο δεν πρόκειται ποτέ να το επιτρέψει ο ελληνικός λαός», δήλωσε επίσης ο Αντώνης Σαμαράς.

Την ίδια στιγμή αν και ήταν προγραμματισμένο να επισκεφθεί την Ορεστιάδα, ο Αντώνης Σαμαράς άλλαξε πορεία, καθώς εκεί είχαν συγκεντρωθεί απλήρωτοι εργαζόμενοι στην ΕΒΖ που ζητούσαν αν τον συναντήσουν. Σημειώνεται ότι οι 250 εργαζόμενοι στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης (ΕΒΖ), καταγγέλλουν ότι δεν πληρώθηκαν αυτό τον μήνα λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία κήρυξε στάση πληρωμών, κατόπιν εντολής του εκκαθαριστή.

Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ

«Πιστός στην ακροδεξιά του ρητορική, ο κ. Σαμαράς θυμήθηκε τους μετανάστες για να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να ντρέπεται που έχει μετατρέψει τη χώρα σε αποθήκη εξαθλιωμένων, ανθρώπινων ψυχών, έχει το θράσος να εγκαλεί τον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχρονική απουσία μιας ολοκληρωμένης και ρεαλιστικής μεταναστευτικής πολιτικής σε ευρωπαϊκό πλαίσιο. Αντί ο κ. Σαμαράς να φωτογραφίζεται δίπλα σε φράχτες, περιμένουμε να διαβάσει τις θέσεις μας για το ζήτημα και αν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε αυτές με επιχειρήματα».

Ads