Το πρωτογενές πλεόνασμα θα βγει απολύτως σύμφωνα με τα στοιχεία και με τους κανόνες που υπάρχουν, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής της Eurostat σύμφωνα με τον οποίο αποτελούν απλώς «εικασίες» τα στοιχεία για το ελληνικό πρωτογενές πλεόνασμα.

Ads

Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συμμετείχε σε σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, ο Γιάννης Στουρνάρας, δήλωσε ότι «ο τρόπος που υπολογίζουμε το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι πολύ πιο περιοριστικός από τον τρόπο με τον οποίο το υπολογίζει η Eurostat».

«Δηλαδή, αν δείτε τους προηγούμενους μήνες, κάθε μήνα που κάναμε ανακοίνωση δίναμε και πως θα ήτανε βάσει της Eurostat και πως θα είναι σύμφωνα με το πρόγραμμα. Το πρωτογενές πλεόνασμα σύμφωνα με το πρόγραμμα είναι πολύ λιγότερο και είμαι βέβαιος ότι όλα τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα χαρούν πάρα πολύ, και όχι μόνο ο κ. Σαμαράς, με το αποτέλεσμα που θα έχουμε σε λίγες ημέρες», συμπλήρωσε.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το 2013 υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος που υπολογίζεται το πλεόνασμα σύμφωνα με το πρόγραμμα. «Δεν υπάρχει απολύτως καμία αμφισβήτηση γι’ αυτό», υποστήριξε.

Ads

Στη συνάντηση στο Μαξίμου, όπως δήλωσε ο Γ. Στουρνάρας, ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τα αποτελέσματα του ταξιδιού του στη Φρανκφούρτη και συζήτησαν για θέματα γενικότερης οικονομικής πολιτικής, αλλά και την επιστροφή της τρόικας στην Αθήνα.