Η ΝΔ -αλλά όχι στο σύνολο της –  επιμένει στο αίτημα της για εκλογές, όπως άλλωστε διατυπώθηκε από τον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη. Την επιμονή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στηλιτεύει η κυβέρνηση βλέποντας ότι κάτι τέτοιο αποτελεί «επιθυμία της διαπλοκής».

Ads

«Το αίτημα για εκλογές είναι αίτημα της κοινωνίας και πράξη πολιτικής ευθύνης της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό να σταματήσει η κατάρρευση της χώρας», δήλωσε σήμερα μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργος Κουμουτσάκος.

Απαντώντας στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και στη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη υπογράμμισε σήμερα ότι «ο τόπος έχει σταθερή κυβέρνηση τετραετίας» και συνέδεσε την εκλογολογία με τη διαπλοκή.

«Η κυβέρνηση διαθέτει πρόσφατη και ισχυρή εντολή να ολοκληρώσει τη συμφωνία και να διαμορφώσει ένα σταθερό και ασφαλές πλαίσιο για την οικονομία και την κοινωνία», είπε η Όλγα Γεροβασίλη. «Οι μόνοι που ενδιαφέρονται για άμεσες εκλογές, είναι αυτοί που έχουν λόγο να αποτρέψουν τη νομοθέτηση κανόνων για τη θωράκιση της διαφάνειας και του δημόσιου συμφέροντος. Ο κος Μητσοτάκης θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός και να μην ταυτίζει την πολιτική του με αυτά τα σχέδια», σημείωσε η ίδια. «Πρόκειται για ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα που δεν το πιστεύει καλά καλά ούτε ο ίδιος», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Ads

«Το αίτημα της ΝΔ για εκλογές απαντά στις επιθυμίες της διαπλοκής και είναι άλλο ένα δείγμα της πολιτικής της γύμνιας και του στρατηγικού της αδιεξόδου. Δέσμια της διαπλοκής και των κυκλωμάτων της,  πιστή στη νεοφιλελεύθερη και ακροδεξιά ρητορεία, η αξιωματική αντιπολίτευση επιλέγει τα φτηνά επικοινωνιακά κόλπα, έναντι της πολιτικής πρότασης», σημείωσε σε επίσημη ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί, ότι το γαλάζιο αίτημα για εκλογές δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από το σύνολο του κόμματος. Μιλώντας σήμερα στο Κόκκινο, ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος είπε ότι το αίτημα εκλογών «ήταν μία διαφορετική διατύπωση του “αν δεν μπορείτε, φύγετε”… Ούτε πρόκειται να κατέβουμε στους δρόμους, δεν έχουμε καμία τέτοια διάθεση, ούτε είμαστε σε θέση να επιβάλουμε εκλογές … το λες για να ενισχύσεις το επιχείρημά σου, εν πάσει περιπτώσει δεν υπάρχει καμία κινητοποίηση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να επιταχυνθούν οι εξελίξεις».

Σημείωσε επίσης με νόημα ότι η ΝΔ «μπορεί να διατυπώνει ένα τέτοιο αίτημα, αρκεί… να μην το κυνηγάει και πολύ».