«Θα γίνουν εκλογές αργά ή γρήγορα και θα τις κερδίσουμε και με μεγάλη διαφορά. Για αυτό να μην έχετε καμία αμφιβολία. Και μετά σας θέλουμε όλες και όλους μαζί -ασχέτως τι έχουν ψηφίσει οι Έλληνες- στο δύσκολο έργο ανασυγκρότησης της χώρας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνομιλίες με πολίτες κατά την περιοδεία του στο Κιλκίς.

Ads

«Εμείς δεν διχάζουμε. Εμείς ενώνουμε όλους τους Έλληνες. Απέναντι σε μια κυβέρνηση που λέει ψέματα, προτάσσουμε αλήθεια και ορθό λόγο. Ο κ. Τσίπρας κάνει αντιπολίτευση στον εαυτό του. Εμείς κάνουμε σοβαρές προτάσεις», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ ο οποίος σημείωσε πως το Κιλκίς είναι συνυφασμένο με την πρωτογενή παραγωγή και ιδίως την κτηνοτροφία.

Επ΄ αυτού επισήμανε ότι η ΝΔ δεν αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη για τη χώρα χωρίς υγιή και ανταγωνιστικό πρωτογενή τομέα και ξεκαθάρισε πως το κόμμα του διαθέτει ένα ευρύ πλέγμα πολιτικών για μια σειρά ζητημάτων -όπως ο ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια- στα οποία ως επόμενη κυβέρνηση θα δώσει απόλυτη προτεραιότητα.

Νωρίτερα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιθεώρησε και το εργοτάξιο κατασκευής του νέου αυτοκινητοδρόμου που θα συνδέει το Κιλκίς με τη Θεσσαλονίκη. Χαρακτήρισε το έργο «εξαιρετικά σημαντικό για όλο το Κιλκίς», ενώ προσέθεσε: «Το έργο αυτό δεν θα είχε προχωρήσει, εάν δεν είχε γίνει μια πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου το 2014. Τα έργα έχουν συνέχεια. Έχουν, όμως, και μνήμη. Και είναι πολύ σημαντικό ότι δόθηκε, τότε, η δυνατότητα με αυτήν την πράξη να ολοκληρωθεί αυτό το έργο από την Περιφέρεια. Έτσι ώστε να βγει η πόλη του Κιλκίς από αυτήν την ιδιότυπη απομόνωση και να μπορέσουν οι κάτοικοί της, αλλά και όλες οι επιχειρήσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη ζώνη του Κιλκίς, να έχουν πρόσβαση σε έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο».

Ads

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο του Κιλκίς, που φιλοξενεί ευρήματα από ανασκαφές στην ευρύτερη περιοχή, που χρονολογούνται από την προϊστορική περίοδο.

Τέλος, περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Κιλκίς, όπου συνομίλησε με πολίτες για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και τα προβλήματα της καθημερινότητας.