Επιμένει, παρά τις περί του αντιθέτου τεκμηριωμένες αποδείξεις, να «αθωώνει» τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών  Κώστας Καραμανλής.

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι σύμφωνα με αυτοψία των Εποπτών Δημόσιας  Υγείας της Περιφέρειας Αττικής στους σταθμούς Μετρό και ΗΣΑΠ στην Ομόνοια, που έφερε στη δημοσιότητα ο «Ριζοσπάστης», «δεν υπήρξε επιβάτης, ο οποίος να μην τηρεί το υποχρεωτικό μέτρο της μάσκας προσώπου, ωστόσο ΔΕΝ τηρείται το μέτρο της αποστασιαποίησης για τον περιορισμό της διασποράς του ιού COVID-19, αποτελώντας οι χώροι αυτοί των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς εστίες μετάδοσης του νέου κορονοϊού, με κίνδυνο για τους επιβαίνοντες και τη Δημόσια Υγεία γενικότερα».

Και σημείωναν: «Αποψη της Υπηρεσίας είναι ότι για να αντιμετωπιστεί το αρνητικό αυτό φαινόμενο και να τηρείται το μέτρο της αποστασιοποίησης, θα πρέπει τα δρομολόγια των συρμών να γίνουν πιο συχνά, αποσυμφορώντας έτσι τον χώρο των αποβαθρών όσο και των βαγονιών των συρμών».

Ωστόσο, απαντώντας σε ερώτηση του Χρήστου Γκόκα από το Κίνημα Αλλαγής για τον συνωστισμό στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ο υπουργός είπε:

Ads

«Δεν υπάρχει καμία μελέτη και κανένα στοιχείο σε ευρωπαϊκό επίπεδο που να δείχνει κάτι τέτοιο (σ.σ. ότι τα ΜΜΜ αποτελούν εστίες διασποράς του ιού). Δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε όλοι οι ειδικοί σε όλο τον κόσμο»…