Σε δηλώσεις υπέρ της Χρυσής Αυγής προέβη ο τραγουδιστής Νότης Σφακιανάκης. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι «επιβάλλεται να στηρίζει κανείς τη Χρυσή Αυγή».

Ads

 
Επιπλέον στήριξε τον αρχηγό του νεοναζιστικού κόμματος λέγοντας ότι ουδείς έχει το δικαίωμα να στέλνει στη φυλακή έναν αρχηγό κόμματος. Τέλος υποστήριξε ότι οι χρυσαυγίτες δεν είναι φασίστες.

Μετά τις δηλώσεις του Νότη Σφακιανάκη, η τραγουδίστρια Δέσποινα Βανδή ανακοίνωσε ότι δεν συνεργαστεί μαζί του στο νυχτερινό κέντρο που επρόκειτο να εμφανιστούν μαζί. Οι δύο τραγουδιστές αναμενόταν να κάνουν πρεμιέρα στις 7 Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα η τραγουδίστρια έγραψε στο Facebook:

«Τον Νότη τον συνάντησα για πρώτη φορά πριν 16 χρόνια. Από τότε κατάλαβα πως ήταν ένας άνθρωπος ιδιαίτερος, όπως και αν ακούγεται και μεταφράζεται αυτό, ξεχωριστός ως καλλιτέχνης και με συνέπεια ωστόσο ως προς και τα δύο, όλον αυτό τον καιρό.

Ads

Ακραίος και ανατρεπτικός σε αξίες και πιστεύω. Δικαίωμα του κάθε ελεύθερου ανθρώπου σε ένα δημοκρατικό πολίτευμα, να λέει τη γνώμη του και να την υποστηρίζει.

Διαφωνούσα κατά καιρούς σε πολλά από αυτά που έλεγε, άλλοτε συμφωνούσα, όσο εξτρεμιστικά και αν εκφραζόταν (Νότης είναι αυτός). Παρά την διαφορετική άποψη που έχουμε γενικότερα στις σχέσεις, στην ζωή και τη δημοκρατία, θεωρούσα ότι καλλιτεχνικά θα μπορούσαμε να συνυπάρξουμε σε μια μουσική σκηνή.

Αυτή τη στιγμή αισθάνομαι ότι τα πράγματα που μας χωρίζουν είναι περισσότερα από αυτά που μας ενώνουν. Αποχωρώ με λύπη. Και κάτι τελευταίο… Εμένα οι γονείς μου ήταν μετανάστες… Αυτό».

Τατσόπουλος: Καμία αμφιβολία ότι ήταν φασίστας

«Tο δυσοίωνο με τις νέες δηλώσεις Νότη Σφακιανάκη, όπου εκφράζει τη διττή εκτίμησή του για τον Γεώργιο Παπαδόπουλο και τη Χρυσή Αυγή, δεν είναι ότι παραδέχεται για πρώτη φορά τόσο απροσχημάτιστα ότι είναι φασίστας -περί αυτού δεν τρέφαμε την παραμικρή αμφιβολία», έγραψε στο Facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Πέτρος Τατσόπουλος και συμπλήρωσε: «Το δυσοίωνο είναι ότι οι φασίστες σαν κι ελόγου του, ύστερα από τις δολοφονίες των Χρυσαυγιτών στο Νέο Ηράκλειο, θεωρούν τη Χρυσή Αυγή αρκούντως “ξεπλυμένη” για να σκάσουν πάλι μύτη από τον υπόνομο».