Στην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, επιμένει ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, χαρακτηρίζοντας «εθνικά επιζήμια» την αναφορά του πρώτου στην ΠΓΔΜ ως «Μακεδονία». Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ παραμένει ανυποχώρητος παρά το γεγονός ότι ο ίδιος ο κ. Μουζάλας ζήτησε δύο φορές συγγνώμη από τον ελληνικό λαό, εξηγώντας ότι ήταν μία γκάφα εκ παραδρομής κι όχι επίσημη θέση του, και παρόλο που το Μέγαρο Μαξίμου κάλυψε τον υπουργό του.

Ads

«Ο κ. Μουζάλας οφείλει να παραιτηθεί. Δεν υπάρχουν γκάφες στην πολιτική. Τις γκάφες τις πληρώνουμε» δήλωσε ο κ. Καμμένος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega σήμερα το πρωί, γνωστοποιώντας ότι αύριο πρωί συγκαλείται η Κ.Ο. των ΑΝΕΛ για να συζητήσει το θέμα.

Ανέφερε ακόμη ότι αφού είδε το επίμαχο βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Μουζάλα, μίλησε με τον πρωθυπουργό, τον ενημέρωσε και του είπε ότι θα δει το θέμα.

Χαρακτήρισε επίσης ειλικρινή τη σχέση του με τον πρωθυπουργό. «Όταν ο ένας έχει μία θέση, όσο σκληρή κι αν είναι την λέει στον άλλο», είπε, προσθέτοντας ότι «δεν μπορεί να αφήνουμε τέτοιου είδους φαινόμενα να χτυπήσουν την εθνική συνοχή».

Ads

Υπενθυμίζεται, ότι ο Πάνος Καμμένος μέσω twitter υποστήριξε ότι η συγγνώμη του κ. Μουζάλα – που χαρακτήρισε γκάφα το περιστατικό – δεν είναι αρκετή και έθεσε το θέμα παραίτησης του.

Η επίμαχη δήλωση Μουζάλα

Κατά τη δήλωσή του στο ΣΚΑΙ ο Γιάννης Μουζάλας χρησιμοποίησε τις ονομασίες Σκόπια και ΠΓΔΜ ενώ σε ένα σημείο ανέφερε το όνομα «Μακεδονία».

«Νομίζουμε και έχουμε στοιχεία ότι με αυτή την προσδοκία και την ελπίδα παίξανε βρόμικο παιχνίδι οργανώσεις οι οποίες ισχυρίζονται ότι είναι εθελοντές ή αλληλέγγυοι, αλλά δεν έχουν καμία σχέση με τους πραγματικούς, εθελοντές, αλληλέγγυους και τις ΜΚΟ που βοηθάνε στην Ειδομένη και οργανώσανε το πέρασμά τους στη Μακεδονία» είπε χαρακτηριστικά σε κάποιο σημείο.