Στο θέμα του Βασίλη Παπαδόπουλου επανήλθε, χθες, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας τον για πώληση όπλων στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στην κυβέρνηση. 

Ads

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ, και στηριζόμενος σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Παραπολιτικά», ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε: 

«Έχουμε δυστυχώς φτάσει στο σημείο πράγματα αδιανόητα να μας φαίνονται τελείως κανονικά. Και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός. Να αποδεικνύεται παραδείγματος χάρη σήμερα, ότι ο κ. Παπαδόπουλος, εθνικός μεσάζων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, είναι άνθρωπος ο οποίος έχει πουλήσει όπλα στον ISIS στην πιο ακραία τρομοκρατική οργάνωση την οποία έχει γνωρίσει ποτέ ο πλανήτης. Δεν ιδρώνει το αυτί κανενός». 

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η εκπρόσωπος της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, είπε ότι ο Βασίλης Παπαδόπουλος είναι ο μόνος Έλληνας, όπλα του οποίου βρέθηκαν στον ΙSIS.

Ads

Πρόσθεσε επίσης ότι καταγράφεται στο σύστημα επιτήρησης πιθανού λαθρεμπορίου όπλων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ως κατασκευαστής σφαιρών που βρέθηκα στη Ράκκα. 

Καλούμε την κυβέρνηση, είπε η ίδια, να μας εξηγήσει αν ήλεγξε ή όχι τον κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως ενδιάμεσος, μεταφορέας και ενδιαφερόμενος να επενδύσει στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.

«Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις τον βρίσκεις από κάτω», πρόσθεσε η Μαρία Σπυράκη. Κάλεσε τους υπουργούς Αμύνης και Εξωτερικών να προσέλθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και σημείωσε ότι «το θέμα δεν έχει κλείσει για τη ΝΔ και δεν πρόκειται να κλείσει, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως η υπόθεση».

Η απάντηση του υπουργείο Εθνικής Άμυνας

«Αυτού του είδους η άσκηση πολιτικής είναι επικίνδυνη για την πατρίδα» ήταν η απάντηση του υπ. Εθνικής Άμυνας στη Νέα Δημοκρατία. «Το 2014, όπως καταθέσαμε και στη Βουλή, όταν ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας η κ. Γεννηματά, ο κ. Παπαδόπουλος συνομιλούσε με τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα. Ας καλέσει η κ. Σπυράκη τον πολιτικό εταίρο της να της λύσει όλες τις απορίες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.