Εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χάνουν τα κοινωνικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ και τα κοινωνικά οικιακά τιμολόγια εξαιτίας της αύξησης των νέων αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά στο 55% των περιοχών της χώρας.

Ads

Όπως καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του, η κυβέρνηση δια του Μάκη Βορίδη απέρριψε την τροπολογία που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση ώστε να αποσυνδεθεί η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από την παροχή κοινωνικών επιδομάτων.

«Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τον μήνα να μη βγαίνει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κόβει ή μειώνει μια σειρά κοινωνικών παροχών και επιδομάτων, χωρίς να έχουν αυξηθεί στην ουσία τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών» σημειώνει η Κουμουνδούρου.

«Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κυβερνήσει προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εισπράττει μόνο αναλγησία και κυνισμό» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ads

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δια του κ. Βορίδη απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ώστε να αποσυνδεθεί η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων από την παροχή κοινωνικών επιδομάτων.

Με την αύξηση των νέων αντικειμενικών αξιών κατά 20% μεσοσταθμικά στο 55% των περιοχών της χώρας, εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες χάνουν τα Κοινωνικά Οικιακά Τιμολόγια Α και Β, αλλά και τα επιδόματα που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ: το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ), το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανασφάλιστων Υπερηλίκων, το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής για τους Ανασφάλιστους Υπερήλικες και το Επίδομα Στέγασης.

Σε μια περίοδο που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βλέπει τον μήνα να μη βγαίνει, η κυβέρνηση Μητσοτάκη κόβει ή μειώνει μια σειρά κοινωνικών παροχών και επιδομάτων, χωρίς να έχουν αυξηθεί στην ουσία τα περιουσιακά στοιχεία των πολιτών.

Μόνη λύση η πολιτική αλλαγή και μια προοδευτική κυβέρνηση που θα κυβερνήσει προς όφελος της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας που από την κυβέρνηση Μητσοτάκη εισπράττει μόνο αναλγησία και κυνισμό».