Με τον μικρό Αμίρ και τη μητέρα του επικοινώνησε το βράδυ της Παρασκευής ο Αλέξης Τσίπρας, εκφράζοντάς τους τη συμπαράστασή του στην περιπέτεια που περνούν.

Ads

Ο πρωθυπουργός, όπως αναφέρει σε αναρτήσεις του στο Twitter, ζήτησε από τα υπουργεία Παιδείας και Μεταναστευτικής Πολιτικής να αντιμετωπίσουν το θέμα με τη δέουσα προσοχή.

Σημειώνει ότι «ο Αμίρ και κάθε παιδί στη χώρα μας απολαμβάνει το δικαίωμα στην ασφάλεια και την ελληνική παιδεία, χωρίς διακρίσεις».

Την οικογένεια του Αμίρ επισκέφθηκε ο Μουζάλας

Ads

Την οικογένεια του Αμίρ επισκέφθηκε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
• Ρατσιστική επίθεση με πέτρες στο σπίτι του Αμίρ [Βίντεο]

«Πήγα σαν μια ένδειξη ότι η πολιτεία θέλει να προστατεύσει αυτούς τους ανθρώπους και ότι παρ’ όλες τις στιγμές σαν αυτή, ο λαός μας παραμένει αλληλέγγυος στους πρόσφυγες» είπε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση του, ο κ. Μουζάλας ζήτησε την «ομόθυμη και έμπρακτη απομόνωση και περιθωριοποίηση κάθε μισαλλόδοξου και ρατσιστικού στοιχείου από το σύνολο της κοινωνίας».

Όπως δήλωσε «η απόλυτη καταδίκη αθλιοτήτων σαν τη σημερινή ρατσιστική επίθεση στο σπίτι του εντεκάχρονου Αμίρ στη Δάφνη και η αμέριστη συμπαράσταση προς τα θύματα μαζί με τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό των δραστών και την απόδοση δικαιοσύνης, αποτελούν την αυτονόητη ελάχιστη συνδρομή της Πολιτείας στους πρόσφυγες και μετανάστες φιλοξενούμενούς μας».