Επικαιροποιημένες προσφορές κατέθεσαν οι τρεις μνηστήρες, Εθνική, Alpha και Eurobank, για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, ύστερα από σχετική πρόσκληση της Credit Agricole.

Ads

 
«Η Εθνική Τράπεζα, σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεών της, και σε εφαρμογή του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου, ανακοινώνει ότι κατέθεσε επικαιροποιημένη προσφορά για την εξαγορά της Εμπορικής Τράπεζας, μετά από σχετική πρόσκληση της Credit Agricole», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Τράπεζα και συνεχίζει:
 
«H πρόταση αυτή, που εντάσσεται στις διαδικασίες αναδιάταξης του πιστωτικού μας συστήματος, είναι σύμφωνη με τις παραμέτρους που έχουν τεθεί, επί του θέματος αυτού, τόσο από την Τράπεζα της Ελλάδος όσο και από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας».
 
Από την πλευρά της η Alpha Bank ανακοίνωσε επίσης ότι κατόπιν αιτήματος της Credit Agricole υπέβαλε αναθεωρημένη (revised) δεσμευτική πρόταση για την εξαγορά του συνόλου των μετοχών εκδόσεως της Εμπορικής Τράπεζας. Προσθέτει πως η ολοκλήρωση της συναλλαγής τελεί υπό την αίρεση λήψεως κανονιστικών αδειών και εγκρίσεων.
 
«Στο πλαίσιο των διαδικασιών και προϋποθέσεων που διαμόρφωσαν οι Εποπτικές Αρχές και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, η Eurobank υπέβαλε σήμερα αναθεωρημένη δεσμευτική προσφορά για την εξαγορά, από την Credit Agricole, του 100% των μετοχών της Emporiki Bank, υπό την αίρεση της έγκρισης των αρμοδίων αρχών», αναφέρει ανακοίνωση της Eurobank.