Επίθεση στον βουλευτή Εύβοιας της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου εξαπέλυσε ο πρώην νομάρχης, Νίκος Παπανδρέου, με αφορμή δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας για το επίδομα ενοικίου που παίρνουν βουλευτές του νομού.

Σε επιστολή του στην εφημερίδα «Γνώμη», ο πρώην νομάρχης επικαλείται την δήλωση «Πόθεν Έσχες» του βουλευτή και τον κατηγορεί ότι εισπράττει παράνομα το επίδομα ενοικίου. Μεταξύ άλλων ο Ν. Παπανδρέου αναφέρει, ότι ο Σ. Κεδίκογλου φέρεται να είναι ιδιοκτήτης διαμερισμάτων την Αθήνα, «οπότε είναι φανερό ότι λαμβάνει παρατύπως το επίδομα».

Θυμίζει επίσης και την περίπτωση της πρώην υπουργού, Ράνιας Αντωνοπούλου. «Η υπουργός δήλωσε ότι επέστρεψε τα χρήματα του επιδόματος. Πιστεύω ότι το ίδιο πρέπει να γίνει και με τον κ. Κεδίκογλου».

Η εφημερίδα επικοινώνησε με τον βουλευτή, ο οποίος είπε ότι έχει την ψιλή κυριότητα δύο διαμερισμάτων στην οδό Μπενάκη στην Αθήνα, αλλά την επικαρπία την έχει η μητέρα του. «Δεν μπορώ να τα εκμεταλλευτώ και, όπως όλοι οι βουλευτές της επαρχίας, δικαιούμαι το επίδομα (…) Αν κάποιοι έχουν αντίρρηση, δεν είναι δικό μου θέμα».

Πάντως, ο πρώην νομάρχης θέτει και ηθικό ζήτημα, λέγοντας ότι το επίδομα αφορά σε βουλευτές που δεν ζουν μόνιμα στην Αθήνα, αλλά ο Σ, Κεδίκογλου είναι «από τη γέννησή του μόνιμος κάτοικος Αθηνών».

Ως προς το τελευταίο, ο βουλευτής απαντά πως «μια ζωή νοίκιαζα σπίτι στην Αθήνα».