Περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, τοπικές βροχές και ενίσχυση των θυελλωδών ανέμων προβλέπει για σήμερα η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με το κρύο να είναι τσουχτερό στις περισσότερες πόλεις. 

Ads

Χιόνια προβλέπονται στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πιθανόν σε ημιορεινές περιοχές. Οι θερμοκρασίες πέφτουν σε χαμηλά επίπεδα φτάνοντας οι ελάχιστες τους -4 στα βόρεια και τους -2 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, ενώ οι μέγιστες τιμές τους 11 και 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου. Οι άνεμοι θα είναι ενισχυμένοι σε όλο το Αιγαίο φτάνοντας στα κεντρικά και νότια τα 10 μποφόρ.
 
Μετ’ εμποδίων θα διεξαχθούν τα δρομολόγια των πλοίων σε αρκετές περιοχές. Καλό θα είναι όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, πριν την αναχώρησή τους, να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Ήδη, από το μεσημέρι του Σαββάτου δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, καθώς στα πελάγη οι άνεμοι κατά τόπους φθάνουν και τα 9 μποφόρ. Έτσι, απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται δρομολόγια στη γραμμή Πρίνου – Καβάλας. Κανονικά πραγματοποιούνται τα δρομολόγια των πλοίων και των ιπτάμενων δελφινιών για τον Αργοσαρωνικό.

Ο καιρός την Κυριακή 

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά. Στο κέντρο της πόλης η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 μέχρι 10 βαθμούς, με τα βόρεια προάστια να είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Ads

Για τη Θεσσαλονίκη η ΕΜΥ προβλέπει αυξημένες νεφώσεις κατά περιόδους με την θερμοκρασία να κυμαίνεται από τους 4 ως τους 9 βαθμούς Κελσίου. 
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού

Tοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά και στις Σποράδες με χιονοπτώσεις σε ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά τμήματα, τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα στην Κρήτη, παγετό το πρωί στα βόρεια, και πολύ θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, αναμένονται για σήμερα Κυριακή.

Χιονόνερο με χιόνι στα ορεινά και ημιορεινά ενδέχεται να εκδηλωθεί πρόσκαιρα στην Ανατολική Θράκη, ενώ τα ισχυρά φαινόμενα του Νοτίου Αιγαίου ενδέχεται να επηρεάσουν το βράδυ τις Νότιες και Ανατολικές Κυκλάδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα από -4 έως 11 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 5 έως 15, στην κεντρική Ελλάδα από 2 έως 10, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 11 βαθμούς, στο Βόρειο Αιγαίο από 5 έως 10 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις φθάνοντας , με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά του τμήματα όπου η έντασή τους δε θα ξεπερνά τα 7 μποφόρ . Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις.

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές κατά περιόδους κυρίως στα βόρεια και ανατολικά και ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και στα δυτικά ορεινά, περιμένουμε στην Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 10 βαθμούς στην πόλη και στους 7 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στο Σαρωνικό σχεδόν θυελλώδεις μέχρι θυελλώδεις και στο Νότιο Ευβοϊκό θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις, περιμένουμε και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 9 βαθμούς. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι.

Ο καιρός τη Δευτέρα, 14/11: 

Tη Δευτέρα θα διατηρηθούν παρόμοιες καιρικές συνθήκες. Βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στα κεντρικά και τα νησιά του Αιγαίου το βράδυ. Χιόνια αναμένονται στα ορεινά της κεντρικής Ελλάδας και της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα από -4 στα βόρεια μέχρι 12-13 στα νότια και οι άνεμοι σε θυελλώδεις εντάσεις ως 8 και τοπικά 9 μποφόρ.