Στην οικονομική εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου κατέθεσε το πρωί της Πέμπτης ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Νίκος Λογοθέτης. Στην κατάθεσή του, ο κ. Λογοθέτης φέρεται να επιβεβαίωσε τις καταγγελίες του πρώην μέλους του δ.σ. της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωής Γεωργαντά για τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος του 2009. Σημειώνεται ότι εντός των επόμενων ημερών θα καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέας Γεωργίου.

Ads

 
Σύμφωνα με πληροφορίες του capital.gr, ο μάρτυρας προσπάθησε να ενισχύσει με επιπλέον στοιχεία όσα είχε πει στην 6ωρη κατάθεσή της η καθηγήτρια οικονομετρίας σύμφωνα με τα οποία «σκοπίμως και εν μέσω πιέσεων, της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Αρχής, η ΕΛΣΤΑΤ με μη επιστημονικές μεθόδους διόγκωσε το αναθεωρημένο έλλειμμα του 2009 από περίπου 12-13% σε 15,4%, με στόχο να επιβληθούν στην χώρα περισσότερα και σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα».

Άλλωστε, ο ίδιος φέρεται να είχε προβεί σε καταγγελία ενώπιον των εισαγγελικών αρχών πως τα στοιχεία της Υπηρεσίας έδειχναν το έλλειμμα στο επίπεδο του 15,5% και ουσιαστικά έβαζαν τη χώρα στη δίνη σειράς σκληρών οικονομικών μέτρων.