Πορεία για την 11η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου πραγματοποίησαν μαθητές και φοιτητές. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ads

«Μαθητές, φοιτητές, ενωμένοι, νικητές», «Το άσυλο ανήκει στους φοιτητές, έξω τα ΜΑΤ απ’ τις σχολές», «Η νέα γενιά έχει ιδανικά, ούτε ξεπουλιέται, ούτε προσκυνά», είναι μερικά από τα συνθήματα που συγκλόνισαν την πορεία.

Στο κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση, η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας συνδέει την τιμή στην μνήμη του Αλέξη, με τον αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Λύκειο και το Πανεπιστήμιο, ενάντια στην κατάργηση του ασύλου και καταδίκη της κρατικής καταστολής.

Κάλεσμα συμμετοχής απεύθυναν οι Σύλλογοι ΣΕΜΦΕ, Αρχιτεκτόνων, Τοπογράφων, Ναυπηγών, Ηλεκτρολόγων, Μεταλλειολόγων ΕΜΠ, Χημικού, Φυσικού, Μαθηματικού, Βιολογικού, Γεωλογικού, Ιστορικού – Αρχαιολογικού Δασκάλων, Νηπιαγωγών, Ιατρικής, Τουρκικών Σπουδών, Οικονομικού, ΕΜΜΕ Πανεπιστημίου Αθήνας, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ του ΠΑΔΑ.

Πορεία πραγματοποιήθηκε και στη Θεσσαλονίκη.