Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε την Παρασκευή το μεσημέρι, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, 27 ημέρες μετά τον τερματισμό της απεργίας πείνας που πραγματοποίησε.

Ads

Η μεταφορά του, έρχεται μία ημέρα μετά την ανακοίνωση των γιατρών του, που ανέφεραν ότι ο Δ. Κουφοντίνας «πρέπει να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης για την ομαλή πορεία της υγείας του καθώς ακόμα η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή», αφού όπως σημειώνουν «παραμένει εξαιρετικά αδύναμος και παρουσιάζει σοβαρή μυοπάθεια και νευροπάθεια μετά από την σημαντικού βαθμού απώλεια μυϊκής μάζας ως εκ της παρατεταμένης ασιτίας».

Υπενθυμίζεται ότι, από τις 14 Μαρτίου που ανακοίνωσε τον τερματισμό της απεργίας πείνας, ο Δ. Κουφοντίνας νοσηλεύτηκε σε ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας για πάνω από 10 μέρες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Παθολογική πτέρυγα του νοσοκομείου.

Ο γιος του, Έκτορας Κουφοντίνας, σχολίασε στα social media: «Στις φυλακές Δομοκού μεταφέρθηκε πριν λίγη ώρα ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Αν και οι γιατροί έχουν δώσει σαφή οδηγία για μεταφορά του σε κέντρο αποκατάστασης, ή φυλακή με νοσοκομείο 248. Ακόμη ένα παράσημο στο στήθος σου· στο πρόσωπό σου ακόμη μια ρυτίδα. Γ. Ρίτσος – “Μονόχορδα”».

Ads