Ήταν χαμένη επί δέκα χρόνια, βρέθηκε να περιπλανιέται στα τέλη του περασμένου Μαρτίου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και τελικά αναγνωρίσθηκε και επέστρεψε στην οικογένειά της, στην Κρήτη.

Ads

Σύμφωνα με το cretapost.gr η 62χρονη, βρέθηκε στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης και μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, όπου και νοσηλεύθηκε. Δεν υπάρχουν ακόμη λεπτομέρειες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες είχε εξαφανισθεί, αλλά ούτε για το που βρισκόταν επί δέκα ολόκληρα χρόνια.

Η Κοινωνική Υπηρεσία του νοσοκομείου και το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, κατέβαλαν προσπάθειες να εντοπισθεί το οικογενειακό περιβάλλον της, χωρίς όμως αποτέλεσμα, καθώς η ηλικιωμένη δήλωνε μόνο το μικρό της όνομα και δεν ήταν σε θέση να δώσει άλλα στοιχεία.

Η ηλικιωμένη παρέμεινε στο Γενικό Νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, ενώ ταυτόχρονα οι εθελοντές του SILVER ALERT, ερευνούσαν με βάση τα στοιχεία που είχαν και τις μαρτυρίες πολιτών που έφταναν στη Γραμμή SOS 1065, για το οικογενειακό της περιβάλλον. Όπως προέκυψε, η ηλικιωμένη αναζητούνταν από την οικογένειά της από το 2007, οπότε και είχε χαθεί!

Ads

Οι συγγενείς της εντοπίσθηκαν και μετά τις τυπικές διαδικασίες, η κυρία Μαρία επέστρεψε, μετά από 10 ολόκληρα χρόνια περιπλάνησης και αναζήτησης από τους οικείους της, στην ασφάλεια της οικογένειάς της.