Νεκροί είναι οι δύο από τους τρεις επιβαίνοντες στο ψεκαστικό ελικόπτερο που κατέπεσε πριν από τις 10 το πρωί στον υδροβιότοπο του Σχινιά.

Ads

Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ένα φύλακα στην περιοχή του Σχινιά. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου, Δημήτρη Πρέντζα, συνταξιούχο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας, με δική του εταιρία με ελικόπτερα, με έδρα τον Πειραιά., και τον Χριστόφορο Αλέξανδρο Βουλγαρέλη, ο οποίος εργαζόταν ως υπάλληλος ασφαλείας στο Ολυμπιακό κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά. 

Ο τρίτος επιβάτης, είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του, και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης και με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

Το ελικόπτερο πετούσε χαμηλά (όπως φαίνεται και στο βίντεο ντοκουμέντο) και χτύπησε σε κολώνα της ΔΕΗ, την οποία και έκοψε, και στη συνέχεια κατέπεσε στον κοντινό βάλτο.

Ads

Ο αντιπεριφερειάρχης Αττικής Πέτρος Φιλίππου μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, είπε ότι όταν τελείωσε ο αεροψεκασμός ο χειριστής πήρε μαζί του στο ελικόπτερο τους δυο πολίτες για να πετάξουν πάνω από την περιοχή. Το ελικόπτερο όμως χτύπησε στα σύρματα και κατέπεσε.

Στην περιοχή έσπευσαν  από  την πρώτη στιγμή  27 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων και άνδρες των ΕΜΑΚ. Aστυνομία και Πυροσβεστική ειδοποιήθηκαν από τους κατοίκους της περιοχής που έσπευσαν στο σημείο.

image

image

Το ελικόπτερο ανήκει σε ιδιωτική εταιρεία που είχε σύμβαση με την Περιφέρεια Αττικής.

Βίντεο: Πλάνα μέσα από το ελικόπτερο πριν από τη συντριβή – Η πτώση μεταδόθηκε Live στο Facebook

Το βίντεο έχει αναρτηθεί στο facebook στον προσωπικό λογαριασμό ενός εκ των τριών επιβατών, ο οποίος και μετέδιδε live την πτήση με το ψεκαστικό ελικόπτερο και κατέγραψε τη στιγμή της σύγκρουσης. «Έλεγχος βάρδιας από ψηλά», έγραψε στη live μετάδοση. 

image

Η κολώνα της ΔΕΗ με την οποία συγκρούστηκε το ψεκαστικό ελικόπτερο