Πολεμικό αεροσκάφος Mirage 2000 κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή των Σποράδων στη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης. Ο πιλότος εγκατέλειψε επιτυχώς το αεροσκάφος και είναι σώος. 

Ads

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην οποία συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας. Είχαν απογειωθεί από την Τανάγρα. 

Οι πιλότοι των δύο μαχητικών προσομοίαζαν εναέρια μάχη όταν στο ένα από τα δύο Mirage εκδηλώθηκε σοβαρή βλάβη. Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη παρουσιάστηκε στον κινητήρα ή στο σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους. 

Ο 28χρονος χειριστής του αεροσκάφους εγκατέλειψε το Mirage με επιτυχία και το μαχητικό κατέπεσε στη θάλασσα νοτίως των Σποράδων, στην περιοχή της Σκοπέλου. 

Ads

Περίπου στις 13:00 το μεσημέρι, ο πιλότος επικοινώνησε με τα σωστικά μέσα και διαπιστώθηκε ότι είναι καλά στην υγεία του. 

Παραπλέοντα σκάφη και δύο ελικόπτερα Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας που απογειώθηκαν από τη Χίο και τη Λήμνο έσπευσαν να εντοπίσουν και να διασώσουν τον πιλότο. Στις 13:30, ένα από τα δύο Super Puma περισυνέλεξε σώο τον υποσμηναγό. 

Το ελικόπτερο μετέφερε τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατόπεδο Σακέτα για να τον παραλάβει ασθενοφόρο και να τον μεταφέρει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.