Υπεγράφη τελικά την Τρίτη το μεσημέρι η συμφωνία μεταξύ του αραβοτουρικού fund «Jermyn Street Real Estate», της Εθνικής Τράπεζας και του ΤΑΙΠΕΔ για τον Αστέρα Βουλιαγμένης. Το τίμημα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ανέρχεται στα 400 εκατ. ευρώ, όπως είχε αρχικά συμφωνηθεί πριν το «μπλόκο» από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ads

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα κριθεί πλέον από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του νέου σχεδίου που προβλέπει πολύ ηπιότερη της αρχικής οικιστική ανάπτυξη. Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε αυξημένη δόμηση έως 35.000 τ.μ. για έως 100 κατοικίες μέσα στο χώρο του σημερινού ξενοδοχειακού συγκροτήματος της Αστήρ Παλλάς, και είχε «κοπεί» από το ΣτΕ.

Το νέο σχέδιο προβλέπει ανάπτυξη για μόλις 13 πολυτελείς καμπάνες αντί για τις 100 του αρχικού. Παράλληλα θα κατασκευαστούν δύο υπερπολυτελή (έξι αστέρων) ξενοδοχεία στη θέση των σημερινών μονάδων Arion Hotel και WestIn Hotel. Μετά τις αλλαγές εκτιμάται πως το ΣτΕ θα δώσει τελικά την έγκρισή του.

Στο επενδυτικό σχήμα συμμετέχουν δύο κρατικά ταμεία από Κουβέιτ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και η τουρκική Dogus.

Ads