Επέμβαση των ΜΑΤ έγινε σήμερα στις 5.15 το πρωί  στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, το οποίο επί περίπου 40 μέρες τελεί υπό κατάληψη από εργαζόμενους και απολυμένους στα εργοστάσια της Χαλκίδας. Συνελήφθησαν 13 εργαζόμενοι που αργότερα αφέθησαν ελεύθεροι. Στον εισαγγελέα πάντως  θα υποβληθεί η δικογραφία που σχηματίζει σε βάρος τους η αστυνομία για διατάραξη οικιακής ειρήνης. 

Ads

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν αρχικά στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλκίδας. Στην αστυνομία κατεύθασαν εργαζόμενοι από τους χώρους που συμμετείχαν στην κατάληψη. Κάποιοι από αυτούς πήγαν, όπως είπαν,  να παραδοθούν αφού συμμετείχαν στην κατάληψη και δήλωσαν ότι ο αγώνας τους θα συνεχισθεί. Ωστόσο, έσπευσαν και πλήθος αλληλέγγυων (κεντρική φωτό).

image

Οι εργαζόμενοι από τα πρωτοβάθμια σωματεία των εργοστασίων «Τσιμέντα Χαλκίδας», «Σέλμαν», «Νεοσέτ», «Ιντερκέμ», «Μηχανική» είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας διεκδικώντας την καταβολή των δεδουλευμένων τους αλλά και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα εργοστάσια που έχουν διακόψει την παραγωγική τους δραστηριότητα.   

Ads

image

image

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ
 
«Ξημερώματα σήμερα διμοιρίες των ΜΑΤ επενέβησαν στο κτίριο της περιφέρειας στην Εύβοια συλλαμβάνοντας 13 εργαζόμενους, οι οποίοι μαζί με άλλους απολυμένους από τα εργοστάσια INTERKEM, τσιμέντων Χαλκίδας, NEOSET, SELMAN, ΤΣΑΟΥΣΟΓΛΟΥ είχαν προχωρήσει στην κατάληψη του εδώ και ένα μήνα.
 
Διεκδικούν άμεσα καταβολή των δεδουλευμένων που τους οφείλονται για πολλούς μήνες, αποζημιώσεις, μόνιμη και σταθερή δουλειά.
 
Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση υλοποιεί την απαίτηση των εργοδοτών και προστατεύει τα συμφέροντά τους.
 
Το ΠΑΜΕ απαιτεί την άμεση απελευθέρωση των συναδέλφων που κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα, την καταβολή των μισθών και μεροκάματων που τους οφείλονται, των αποζημιώσεων, μόνιμη και σταθερή δουλειά. Καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους».
 
Συνέλευση στο ΕΚ Χαλκίδας
 
Κοινή γενική συνέλευση πραγματοποιείται στο ΕΚ Χαλκίδας από τα σωματεία των εργοστασίων της περιοχής, ενώ προηγήθηκε μαζική και μαχητική πορεία από το Αστυνομικό Τμήμα προς το ΕΚ για να εκφραστεί η αλληλεγγύη υπέρ των 13 εργαζομένων των εργοστασίων, οι οποίοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι.
 
Φωτογραφίες από το eviatop.blogspot.gr