Επεισόδιο μεταξύ Στουρνάρα και Τόμσεν στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων, διαρρέει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να αντέδρασε λόγω της συμπεριφοράς του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. «Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, περί δήθεν αντιπαράθεσης με την τρόικα, δεν πείθουν κανέναν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

 
Σύμφωνα με το Έθνος, το επεισόδιο σημειώθηκε την Τετάρτη. Μάλιστα ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να απείλησε τον Πολ Τόμσεν με παραίτηση κατά τη διάρκεια συζήτησης για τα νέα μέτρα, ενώ φέρεται επίσης να του ζήτησε να αποχωρήσουν από το γραφείο. Το επεισόδιο, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έληξε ύστερα από παρέμβαση του Ματίας Μορς, εκπροσώπου της Κομισιόν.
 
«Τα επικοινωνιακά παιχνίδια της κυβέρνησης, περί δήθεν αντιπαράθεσης με την τρόικα, δεν πείθουν κανέναν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
«Η κυβέρνηση, που δεσμεύτηκε από την πρώτη στιγμή για απόλυτη και απαρέγκλιτη εφαρμογή του μνημονίου, δεν μπορεί να κρυφτεί. Η ισοπέδωση των μισθών και των συντάξεων, η διάλυση του κοινωνικού κράτους, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου και η φορολογική λεηλασία των ασθενέστερων, αποτελεί το κοινό στρατηγικό σχέδιο τρόικας και κυβέρνησης», τονίζει και καταλήγει:
 
«Το μνημονιακό σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής καταστροφής θα βρει απέναντί του τους ενωτικούς αγώνες των εργαζομένων και το εναλλακτικό σχέδιο της Αριστεράς για παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη, αναδιανομή του πλούτου και κοινωνική δικαιοσύνη, έξω από τα μνημόνια της χρεοκοπίας που αποδομούν την Ευρώπη στο σύνολό της»