Ως «χαμηλής έντασης γεγονός το οποίο συμβαίνει αρκετά συχνά και είναι ήδη λήξαν» χαρακτηρίζει η κυβέρνηση το συμβάν στα Ίμια, για το οποίο έκανε εκτενείς αναφορές ο κυπριακός Τύπος.

Ads

Η αρχή έγινε από την τουρκική εφημερίδα «Σοζτζού», που υποστήριξε ότι υπήρξε ένταση στα Ίμια – σήμερα, 31 Ιανουαρίου, ανήμερα της επετείου της παραλίγο ελληνοτουρκικής σύρραξης με την κρίση των Ιμίων, δημοσιεύοντας και βίντεο.

Όπως αναμετέδωσε το κυπριακό sigmalive η εφημερίδα «Σοζτζού» υποστηρίζει ότι ελληνικά και τουρκικά πλοία του λιμενικού ήρθαν σήμερα αντιμέτωπα στις βραχονησίδες των Ιμίων. Όπως αναφέρεται, τουρκικά σκάφη της ακτοφυλακής σήμερα από νωρίς το πρωί επιτηρούν τις βραχονησίδες πλησιάζοντας μέχρι 50 μέτρα τα Ίμια.

Σύμφωνα πάντα με την τουρκική εφημερίδα το πρωί στην περιοχή των Ιμίων βρίσκονταν 3 σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής, αλλά το μεσημέρι ο αριθμός τους αυξήθηκε στα 6. Ένα από τα τουρκικά σκάφη πλησίασε τις βραχονησίδες Ίμια σε απόσταση 100 μέτρων και σταμάτησε για λίγο, την ώρα που τα άλλα τουρκικά σκάφη παρέμειναν πιο πίσω σε απόσταση μισού έως 2 μιλίων για να παρακολουθούν. Παράλληλα, το ελληνικό σκάφος περίμενε –όπως αναφέρεται- σε απόσταση 1.5 μίλι, μπροστά στο νησί Καλόλιμνος.