«Διαπληκτισμός» μεταξύ ελληνικής και τουρκικής ακτοφυλακής υπήρξε το πρωί της Πέμπτης με τις δύο πλευρές να πυροβολούν στον αέρα προειδοποιητικά.

Ads

Οι δύο πλευρές έδωσαν την δική τους εκδοχή για το περιστατικό έχοντας μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ τους.

Συγκεκριμένα, η τουρκική Ακτοφυλακή, σε ανακοίνωσή της, που επικαλείται η ΕΡΤ, αναφέρει ότι στην εν λόγω περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος κατόπιν καταγγελίας ότι ελληνική ακταιωρός παρεμπόδιζε τουρκικά αλιευτικά σκάφη.

Έπειτα, ισχυρίζεται ότι το ελληνικό σκάφος «απομακρύνθηκε ωθούμενο» από το τουρκικό και κατά την αποχώρησή του το πλήρωμά του έκανε ρίψη βολών στον αέρα και ακολούθησε ανάλογη κίνηση από την τουρκική ακταιωρό.

Ads

Νωρίτερα, το Λιμενικό Σώμα εξέδωσε ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, η τουρκική ακταιωρός εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του σκάφους ενώ οι Έλληνες λιμενικοί έριξαν προειδοποιητικές βολές και «η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».

Σύμφωνα με τα πλάνα του ΣΚΑΙ, η τουρκική ακταιωρός φαίνεται ότι έχει εισχωρήσει στα ελληνικά χωρικά ύδατα και ότι προχωρά σε επικίνδυνους ελιγμούς.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού?

«Πρωινές ώρες σήμερα, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία προς αναγνώριση τριών τουρκικών αλιευτικών σκαφών που αλίευαν στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά ν. Φαρμακονησίου, εντός ελληνικών χωρικών υδάτων, δέχθηκε παρενόχληση από τουρκική Ακταιωρό, η οποία εκτέλεσε επικίνδυνους ελιγμούς με σκοπό τον εμβολισμό του.

Στη συνέχεια το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛΑΚΤ προέβη σε ρίψη προειδοποιητικών βολών σε ασφαλή τομέα και η τουρκική Ακταιωρός αποχώρησε από το σημείο κατευθυνόμενη ανατολικά προς τα τουρκικά παράλια».