Παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ επιχειρήθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, να γίνει από εκπρόσωπο αμερικανικού fund, η κατάσχεση καταστήματος Ρεθυμνιώτη του οποίου το δάνειο έχει εξαγοραστεί.

Ads

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, από νωρίς το πρωί, η ευρύτερη περιοχή είχε αποκλειστεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, προκειμένου να μην είναι δυνατή η προσέγγιση πολιτών. 

Τοπικοί επιχειρηματίες, αλλά και απλοί πολίτες έκαναν την εμφάνιση τους στο μέρος που στεγάζεται η τοπική επιχείρηση και προσπάθησαν να σπάσουν τον κλοιό τον ΜΑΤ και να αποτρέψουν τη σφράγιση του καταστήματος με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια.

Μάλιστα, πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο κατάφεραν να απομακρύνουν το όχημα τεχνικού που πήγε να εγκαταστήσει συναγερμό στο κατάστημα, ενώ εκτοξεύτηκαν αντικείμενα εναντίον του εκπροσώπου του Fund, όταν έβγαινε από το μαγαζί και ο οποίος φυγαδεύτηκε από την αστυνομία.

Ο κλειδαράς σύμφωνα με πληροφορίες είναι από τα Χανιά καθώς κανείς Ρεθυμνιώτης δεν δέχτηκε να συμμετάσχει στην όλη επιχείρηση. Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε προσαγωγές για να σταματήσουν οι διαμαρτυρίες.

Ads