Επεισοδιακές ήταν οι πορείες στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου σε Κρήτη, Κομοτηνή και Καλαμάτα.

Ads

Επεισόδια στο Ηράκλειο

Επεισόδια σημειώθηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, όταν στο τέλος της πορείας που γινόταν για τη συμπλήρωση επτά χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, ομάδες νεαρών έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων στη Λεωφόρο Δικαιοσύνης, κοντά στο Δικαστικό Μέγαρο και έσπασαν τζαμαρίες καταστημάτων.

Στη συνέχεια, στην οδό 25ης Αυγούστου, προκάλεσαν φθορές σε υποκαταστήματα τραπεζών, καταστήματα και αυτοκίνητα και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψεις δακρυγόνων και οι ομάδες των νεαρών ανταπάντησαν πετώντας πέτρες.

Ads

Ζημιές και στα Χανιά

Μικρής έκτασης ζημιές σε διάφορα σημεία της πόλης των Χανίων προκάλεσε ομάδα νεαρών, η οποία φορώντας κράνη και κουκούλες, έγραψαν συνθήματα στην είσοδο του δημαρχείου και σε αλλά σημεία της πόλης, ενώ λίγο πριν από το τέλος της πορείας και ενώ αυτή βρισκόταν στη Λεωφόρο Δημοκρατίας, έβαλαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων, κατέστρεψαν ΑΤΜ της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας και προκάλεσαν φθορές στα μάρμαρα εισόδου της Τράπεζας Ελλάδας.

Πετροπόλεμος στην Κομοτηνή

Επεισόδια σημειώθηκαν κι έξω από το κτίριο της Παλαιάς Νομικής Σχολής στην Κομμοτηνή. Ομάδα διαδηλωτών έβαλε φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το κτίριο του πανεπιστημίου και επιδόθηκε σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι άνδρες των ΜΑΤ ανταπέδωσαν, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου – λάμψης και χημικά.

Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή.

Καπνογόνα και καρέκλες στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα, επεισόδια σημειώθηκαν στον πεζόδρομο της Αριστομένους, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Κυριακής, όταν νεαροί που συμμετείχαν στην πορεία μνήμης για τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, επιτέθηκαν με καπνογόνα, πέτρες και καρέκλες στις δυνάμεις των ΜΑΤ έξω από το Δημαρχείο.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της πορείας άτομα από την πορεία έριξαν μπογιές και πέτρες στην Τράπεζα της Ελλάδος, στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και στις τράπεζες στην οδό Σιδ. Σταθμού.

Η αστυνομία προχώρησε σε περισσότερες από 10 προσαγωγές.