Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν και στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από την πορεία μνήμης για τα 8 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ads

Ομάδα αντεξουσιαστών συγκεντρώθηκε έξω από το ΑΠΘ, και κατευθύνθηκε στην οδό Εθνικής Αμύνης, μετά την ολοκλήρωση της πορείας που ξεκίνησε από την Καμάρα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, μπροστά από το κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής οι αντεξουσιαστές αποσπάστηκαν από την πορεία και άρχισαν να εκτοξεύουν φωτοβολίδες, βόμβες μλότοφ και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών. Αυτοί απάντησαν, κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα οι ταραξίες να υποχωρήσουν και να κατευθυνθούν στους χώρους του ΑΠΘ.

Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία των οχημάτων στις οδούς Εγνατία, Αγγελάκη και Εθνικής Αμύνης.

Ads

Νωρίτερα, μέλη του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορεία σε κεντρικούς δρόμους και στη διάρκειά της σημειώθηκε μικροένταση έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην πλατεία Αριστοτέλους και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ενώ στην οδό Ιασωνίδου ανέτρεψαν κάδους απορριμμάτων και προκάλεσαν μικροφθορές σε σταθμευμένο όχημα, ενώ έγραψαν και συνθήματα με σπρέι.