Επεισόδια ξέσπασαν το πρωί κατά την κατάθεση στεφανιών πριν την παρέλαση στα Γιάννενα, στο πλαίσιο του εορτασμού για την 104η επέτειο από την απελευθέρωση της πόλης.

Ads

Ομάδα συγκεντρωμένων, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων και αντιεξουσιαστές, φώναξε συνθήματα κατά του βουλευτή Χρ. Παππά της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία έστειλε κλιμάκιο για κατάθεση στεφάνου.

Η αστυνομία, απώθησε τους συγκεντρωμένους, τους έριξε χημικά και προσήγαγε συνολικά έξι άτομα. Μια από τις προσαγωγές μετατράπηκε σε σύλληψη. Ο συλληφθείς έχει τραυματιστεί σοβαρά, ενώ σε φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου φαίνεται να δέχεται χτυπήματα από αστυνομικό με ένα ξύλινο κοντάρι. Ο διαδηλωτής διακομίστηκε στο νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν και επτά αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με μώλωπες και θλαστικά τραύματα, ωστόσο η κατάσταση της υγείας τους δεν είναι ανησυχητική.  

Αντιεξουσιαστές καταγγέλλουν πως ο συλληφθείς ξυλοκοπήθηκε άγρια από τους αστυνομικούς μετά τη σύλληψή του. Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ. λέει ότι ο διαδηλωτής κατά την προσαγωγή του, ήταν ήδη τραυματισμένος και οι αστυνομικοί λίγο αργότερα, κάλεσαν ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί υπέβαλαν τον τραυματία σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις και διαπίστωσαν πως φέρει τραύματα στο σώμα και το κεφάλι, ενώ διέγνωσαν διάσειση και νοσηλεύεται στην νευροχειρουργική κλινική.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία έθεσε σε πολιορκία και τον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο, στην πλατεία Νεομάρτυρα Γεωργίου, ενώ ένταση σημειώθηκε και έξω από το αστυνομικό μέγαρο, όπου συγκεντρωμένοι ζήτησαν να απελευθερωθεί το άτομο που είχε συλληφθεί. 

Σε δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, καθώς και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος, καταδίκασαν τα όσα συνέβησαν.

Ο κ. Στέφος ανέφερε επίσης πως «η παρουσία ενός ανθρώπου μέλους εγκληματικής οργάνωσης που ψέλνει τον ύμνο των ναζί είναι από μόνη της πρόκληση» και κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια της δοξολογίας μέσα στη Μητρόπολη Ιωαννίνων ο Χρήστος Παππάς υπήρξε προκλητικός, καθώς, σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με φασιστικό και ιταμό τρόπο αγνόησε το πρωτόκολλο.

image

image

image

image

image