Ένταση σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή διαδήλωση ενάντια στην αναγόρευση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλoντ Γιούνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ.

Ads

Οι διαδηλωτές κινήθηκαν από τον Λευκό Πύργο με κατεύθυνση το Μέγαρο Μουσικής, όπου στις 8 μμ ξεκινούσε η τελετή της αναγόρευσης, αλλά στο ύψος του ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς», αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει την παραλιακή λεωφόρο, με λεωφορεία και κλούβες.

Οι συμμετέχοντες στην πορεία, μέλη της ΛΑΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες κ.ά., επιχείρησαν να «σπάσουν» τον αστυνομικό κλοιό και να κατευθυνθούν ανατολικά προς το Μέγαρο Μουσικής, αλλά οι αστυνομικοί τους απέτρεψαν κάνοντας και περιορισμένη χρήση χημικών. Οι διαδηλωτές υποχώρησαν και αυτή τη στιγμή επικρατεί ηρεμία στο σημείο όπου σημειώθηκε η ένταση.

Ωστόσο, νέα ένταση επικράτησε μεταξύ διαδηλωτών και ΜΑΤ στην είσοδο του κτιρίου της ΕΡΤ3, στη Λεωφόρο Στρατού.

Διαδηλωτές έσπευσαν εκεί και εισήλθαν στο κτίριο της ΕΡΤ, με αίτημα να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στον αέρα του τρίτου δημόσιου καναλιού, ενάντια στην αναγόρευση του Προέδρου της Κομισιόν σε επίτιμο διδάκτορα του ΑΠΘ.

Ads

Το αίτημά τους δεν έγινε αποδεκτό και κατά την αποχώρησή τους επικράτησε εκ νέου ένταση μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών που είχαν παραταχθεί έξω από το κτίριο της ΕΡΤ3. Η αστυνομία έκανε περιορισμένη χρήση χημικών. 

image

image

image

image

image