Μολότοφ, χημικά, δακρυγόνα, πετροπόλεμος και για «κερασάκι» η «αύρα» με ρίψεις νερού, περιελάμβαναν τα επεισόδια που ξέσπασαν στην Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα, το βράδυ της Τετάρτης, μετά τις αντίστοιχες πορείες για την επέτειο της Εξέγερης του Πολυτεχνείου.

Ads

Ομάδα που βρίσκονταν στην πορεία στην Πάτρα, επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ εναντίον των αστυνομικών οι οποίοι με τη σειρά τους απάντησαν κάνοντας ρίψη δακρυγόνων.

Η μαζική πορεία ξεκίνησε λίγο πριν τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης. Σύμφωνα με thebest.gr, λίγο πριν τις 7.30 ομάδες ατόμων άναψαν καπνογόνα και χτυπούσαν με δοκάρια. Στο ύψος των Δικαστηρίων στην οδό Γούναρη έριξαν δυναμιτάκια.

Στη Θεσσαλονίκη, τα επεισόδια ξεκίνησαν μετά το τέλος της πορείας περί τις 8:10 στο βράδυ και σύμφωνα με το thesstoday.gr, ομάδα από το δεύτερο μπλοκ που κατευθύνονταν προς το πανεπιστήμιο, επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ, πέτρες και αντικείμενα στους αστυνομικούς που βρίσκονται μέσα στη ΔΕΘ και έβαλε φωτιά σε κάδους. Η αστυνομία με τη σειρά της απάντησε με χρήση δακρυγόνων και κρότου λάμψης.

Λίγο αργότερα εμφανίστηκε και το αστυνομικό υδροφόρο όχημα «Αίαντας».

Ads

Νωρίτερα διαδηλωτές έβαλαν φωτιά σε μια αμερικανική σημαία μπροστά από το αμερικάνικο προξενείο, ενώ στη συνέχεια τραγούδησαν το «πότε θα κάνει ξαστεριά» και το «Ακορντεόν».