Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν νωρίτερα οι 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων. Από αυτούς οι 15 είναι Ελληνες και οι 4 αλλοδαποί, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας.

Ads

Ειδικότερα, από τους 15 ημεδαπούς, οι 14 είναι άνδρες, ηλικίας 17-38 ετών, ενώ η γυναίκα 25 ετών.

Επίσης, από τους 4 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, οι δύο είναι ανήλικοι, ηλικίας 13 και 17 ετών.

Ειδικότερα, ο 13χρονος είναι Παλαιστίνιος και ο 17χρονος Ρουμάνος, ενώ οι άλλοι δύο, 30 ετών, από την Αλβανία και το Αφγανιστάν, αντίστοιχα. 

Ads

Υπενθυμίζεται ότι τα επεισόδια ξεκίνησαν αμέσως μετά την ολοκλήρωση των πορειών για την επέτειο του Πολυτεχνείου και είχαν ως επίκεντρο την οδό Πατησίων αλλά και τους υπόλοιπους δρόμους γύρω από το Πολυτεχνείο, όπου μάλιστα η αστυνομία πραγματοποίησε και ρίψεις νερού. Επεισόδια πραγματοποιήθηκαν επίσης και επί της οδού Λεωφόρου Αλεξάνδρας στο ύψος του μετρό Αμπελοκήπων απέναντι από τη ΓΑΔΑ.

Την ίδια στιγμή πάντως, έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλές καταγγελίες για αναίτιες αστυνομικές επιθέσεις εις βάρος διαδηλωτών, ιδιαίτερα στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.  Μια τέτοια καταγράφεται στο παρακάτω βίντεο, όπου οι δυνάμεις των ΜΑΤ φαίνεται να επιτίθενται απρόκλητα σε μπλοκ, ενώ στη συνέχεια ο επικεφαλής της διμοιρίας ζητά τη χρήση χημικών εναντίον φωτογράφων που είχαν προστρέξει σε βοήθεια των τραυματιών.