Επεισόδια σημειώθηκαν, λίγο μετά τις 20:00 το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας, μεταξύ αστυνομίας και διαδηλωτών, στη διάρκεια μεγάλης πορείας ενάντια στη κατασκευή σταθμού Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων.

Ads

Οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτύρονται για την κατασκευή σταθμού του μετρό στην πλατεία Εξαρχείων ενώ καταγγέλλουν ότι τους τελευταίους μήνες η γειτονιά έχει γίνει «αστυνομοκρατούμενη».

Η πρωτοβουλία «Όχι Μετρό στην Πλατεία Εξαρχείων» διοργάνωσε τη συγκέντρωση και την πορεία ενώ το ραντεβού είχε δοθεί για τον χώρο έξω από το Αρχαιολογικό Μουσείο επί της οδού Πατησίων, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε πορεία. «Θέλουμε μια πλατεία ζωντανή για όλους και όλες. Μια πλατεία με πράσινο και χώρο, μια πλατεία της συνύπαρξης, της αλληλεγγύης και της συντροφικότητας. (…)», τόνιζαν στο κάλεσμα τους οι διοργανωτές.

Ωστόσο, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν παραταχθεί στην πλατεία.  Σύμφωνα με πληροφορίες η αστυνομία έριξε βόμβες κρότου λάμψης και δακρυγόνα στην πλατεία Εξαρχείων, όπου ένα κομμάτι της διαδήλωσης προσπάθησε να προσεγγίσει αφού είχε σπάσει στα δύο μετά την αστυνομική επέμβαση. Σημειώνεται σημειώθηκε και φωτιά σε κάδο στην οδό Στουρνάρη.

Ads

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για αρκετά λεπτά ενώ στήθηκαν οδοφράγματα στους δρόμους των Εξαρχείων χωρίς τα επεισόδια να πάρουν διαστάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, κάτοικοι των Εξαρχείων, προσπάθησαν να εμποδίσουν το ξήλωμα του εμβληματικού αγάλματος «τρεις έρωτες» όμως δεν τα κατάφεραν καθώς τα ΜΑΤ συνόδευαν τον εργολάβο που έχει αναλάβει την κατασκευή σταθμού του μετρό.

Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές με την κατηγορία της απείθειας ενώ η τύχη του αγάλματος παραμένει άγνωστη καθώς από το Δήμο δεν έχει γίνει γνωστό αν θα τοποθετηθεί κάπου αλλού ή θα επιστρέψει στην πλατεία μετά την ολοκλήρωση των έργων.

image

image

image

image

image

image

image

image