Επεισόδια σημειώθηκαν στην Κομοτηνή έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης, όταν αγρότες επιχείρησαν να εισβάλλουν στο κτίριο για να συναντήσουν τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, ο οποίος παρουσιάζει το νομοσχέδιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.

Ads

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τους αγρότες πως δεν μπορούν να εισβάλλουν όλοι στο χώρο και πως η συνάντηση θα γίνει με αντιπροσωπεία, καθώς ο κ. Αποστόλου δεν μπορεί να μιλήσει με όλους τους συγκεντρωμένους.

Οι αγρότες αρνήθηκαν να στείλουν μια αντιπροσωπεία και επιχείρησαν να εισβάλλουν όλοι στο κτίριο, πετώντας καπνογόνα, αβγά και καφέδες. Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ που απώθησαν τους συγκεντρωμένους.

«Δεν είναι στην κουλτούρα μας τα ΜΑΤ, τους περιμένω να συζητήσουμε»

«Δεν είναι στην κουλτούρα μας ούτε η βία ούτε τα ΜΑΤ» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Απστόλου από το κτήριο της πρώην Νομαρχία Ροδόπης όπου παραμένει από το πρωί. Δήλωσε ότι περιμένει τους αγρότες να συζητήσουν.

Ads

Τελικά οι αγρότες συγκρότησαν μια αντιπροσωπεία και συναντήθηκαν με τον Βαγγέλη Αποστόλου για να του διαμηνύσουν πως δεν πρόκειται να συζητήσουν τίποτα αν δεν αποσυρθεί το ασφαλιστικό και το φορολογικό.