Εκτεταμένη χρήση χημικών αλλά και σωματικής βίας καταγγέλλουν μέλη οργανώσεων αλληλέγγυων προς τους μετανάστες που ζουν στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, κατά τη διάρκεια ειρηνικής πορείας που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου.

Ads

Σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίτερα το σώμα της πορείας εισήλθε μέσα στο χώρο του κέντρου σπάζοντας την μπάρα και φτάνοντας μέχρι τους χώρους κράτησης. Όταν η πορεία έφτασε στα κοντέινερ, τα ΜΑΤ απώθησαν τους διαδηλωτές.

Όλη η πορεία απωθήθηκε εκτός του στρατοπέδου το οποίο φυλάσσεται από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ. Πληροφορίες κάνουν λόγο για μία προσαγωγή.

«Αντιμετωπίσαμε ξύλο και χημικά μόλις φτάσαμε ειρηνικά στην είσοδο», κατήγγειλε ο Α. Σπουρδαλάκης, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Ads

Η ανακοίνωση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στην ΑΜΥΓΔΑΛΕΖΑ

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης, καλεί σε συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου έξω από το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Αμυγδαλέζας.

Αναχώρηση με πούλμαν στις 12μ.μ. από το Αρχαιολογικό Μουσείο (Πατησίων)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
– Στο e-mail: [email protected]
– Στο τηλέφωνο: 2103813928 (4-9μ.μ.)
-Στα κινητά τηλέφωνα: 6974363037, 6949099170, 6970280150 & 6947986011

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν βελτιώνονται, δεν διορθώνονται, ΓΚΡΕΜΙΖΟΝΤΑΙ!

Τρεις μετανάστες κρατούμενοι πέθαναν τις τελευτείς ημέρες, στα κελιά της Δημοκρατίας, στα στρατόπεδα συγκέντρωσής της και στο υπόγειο των κρατητηρίων. Χώροι όπου το καθεστώς εξαίρεσης δικαιωμάτων, της ελευθερίας και της αξιοπρέπειας, εφαρμόζεται με τους πιο βάρβαρους τρόπους.

Ο Σαγιέντ Μεχντί Αχμπαρί και ο Μοχάμεντι Ναντίμ που κρατούνταν στην Αμυγδαλέζα, αλλά και ο 23χρονος που αυτοκτόνησε στη Διεύθυνση Αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη, είναι τα πιο πρόσφατα θύματα ενός συστήματος που εγκληματεί σε βάρος της ζωής και της αξιοπρέπειας των κρατουμένων μεταναστών. Πρόκειται για μία κατάσταση που έχει ενταθεί τους τελευταίους μήνες και όσο περνούν οι μέρες θα γιγαντώνεται. Ποιος άραγε ευθύνεται για τους τελευταίους θανάτους; Σίγουρα ξέρουμε ποιος θα ευθύνεται για τους επόμενους.

Οι έγκλειστοι κρατούμενοι μετανάστες μέσα στα κολαστήρια της παράνομης κράτησης, με κάθε δυνατόν τρόπο αντιστέκονται. Το δικό μας καθήκον είναι να παλέψουμε και να αγωνιστούμε, μαζικά, και κινηματικά μέχρι να γκρεμιστεί και το τελευταίο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ούτε το κίνημα, ούτε οι μετανάστες κρατούμενοι αρκούνται σε ασαφείς προσδοκίες απελευθέρωσης κι «ελπίδες».

• Άμεση απελευθέρωση όλων των μεταναστών από τα κέντρα κράτησης
• Να κλείσουν εδώ και τώρα όλα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης