Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν από την έναρξη της μαθητικής παρέλασης στην πλατεία Κύπρου, στην Καλλιθέα.

Ads

Όπως έγινε γνωστό απο την Αστυνομία, ομάδα περίπου 150 ατόμων απο το ΠΑΜΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλες συλλογικότητες της Αριστεράς, είχαν συγκεντρωθεί στο πλαίσιο του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, στην πλατεία Κύπρου, όπου βρίσκεται Μνημείο Ηρώων, για κατάθεση στεφάνων, ενώ μια ομάδα από 40-50 μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποιούσαν ταυτόχρονα εθνικιστική συγκέντρωση, στην πλατεία των Τζιτζιφιών.

Οι ακροδεξιοί επιχείρησαν να κινηθούν εναντίον των αριστερών συγκεντρωθέντων μέσω της Λ. Θησέως και οι αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν αμέσως και τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να συγκρουστούν. Οι χρυσαυγίτες πέταξαν μάλιστα βόμβες μολότοφ εναντίον τους.

Την ίδια στιγμή Λαϊκή Επιτροπή Καλλιθέας καταγγέλλει ότι δέχθηκε επίθεση με χειροβομβίδες κρότου λάμψης, γκλομπ και χημικά, από τα ΜΑΤ, όταν επιχείρησε να εμποδίσει τα μέλη της Χρυσής Αυγής να αναρτήσουν πανό και να καταθέσουν στεφάνι.

Ads

Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν 3 άτομα, ενώ έγιναν 11 προσαγωγές.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατήγγειλε «την απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ στην Καλλιθέα, κατά τη διάρκεια προσπάθειας σωματείων και φορέων της περιοχής, να εμποδίσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής, που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, εμφανιζόμενοι να χαιρετούν ναζιστικά και να φωνάζουν εμετικά φασιστικά και αντικομμουνιστικά συνθήματα».

Όπως επεσήμανε`; «οι δυνάμεις των ΜΑΤ, όχι μόνο άφησαν ανενόχλητους τους κουκουλοφόρους – κρανοφόρους της Χρυσής Αυγής, αλλά στράφηκαν εναντίον του κόσμου που διαμαρτυρόταν για την παρουσία τους και χτύπησαν με μένος την αντιφασιστική συγκέντρωση, με γκλομπ και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα αρκετούς τραυματίες, 4 εκ των οποίων έχουν διακομισθεί στο νοσοκομείο».

Στο μεταξύ, στα Άνω Λιόσια, 20 άτομα που φορούσαν μαύρα ρούχα και κράνη επιχείρησαν να προσεγγίσουν το χώρο της παρέλασης, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Οι φωτογραφίες είναι από το kallitheaonline.gr:

image

image

image