Στον Άρειο Πάγο μετέβησαν τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Συγκεκριμένα οι Ηλίας Κασιδιάρης, Ελένη Ζαρούλια, Χρήστος Παππάς και Παναγιώτης Ηλιόπουλος προκειμένου να καταθέσουν μήνυση κατά του ΠΑΣΟΚ για οικονομικά σκάνδαλα. Επεισόδια προκλήθηκαν έξω από το δικαστικό μέγαρο μεταξύ φιλάθλων, αν και αρχικά είχε θεωρηθεί ότι η ένταση προκλήθηκε από την παρουσία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Ads

 
«Ήρθαμε να παραδοθούμε» δήλωσε ο Ηλίας Κασιδιάρης κατά την προσέλευση των βουλευτών στο Ανώτατο Δικαστήριο.
 
Εξερχόμενος λίγη ώρα αργότερα, ο Χρ. Παπάς διευκρίνισε ότι οι βουλευτές κατέθεσαν φάκελο με στοιχεία για το ΠΑΣΟΚ «που υπάρχει ήδη στη Δικαιοσύνη και είναι καταχωνιασμένο στα συρτάρια με άνωθεν εντολές».
 
«Το ΠΑΣΟΚ είναι ένα διεφθαρμένο κόμμα που καταλήστεψε το λαό», τόνισε ενώ κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι καλύπτει το ΠΑΣΟΚ και το χρησιμοποιεί ως δεκανίκι για να παραμείνει στην εξουσία» σημείωσε.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, είχε προαναγγείλει την Τετάρτη ότι η Χ.Α. θα καταθέσει φακέλους στην Δικαιοσύνη για να χαρακτηριστούν «εγκληματικές οργανώσεις» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.
 
Στο μεταξύ, επεισόδια προκλήθηκαν πριν από λίγο έξω από τον Άρειο Πάγο από αγνώστους, λίγη ώρα μετά την μετάβαση εκεί βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Αν και αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι τα επεισόδια σχετίζονταν με την Χρυσή Αυγή, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για συμπλοκή φιλάθλων, καθώς εκδικαζόταν στο Ανώτατο Διακαστήριο υπόθεση επεισοδίων οπαδών του Ολυμπιακού το 2011 στον Άλιμο. 
 
Οι άγνωστοι, που φορούσαν μαύρες μπλούζες και κράνη, πέταξαν πέτρες, μάρμαρα και καπνογόνα στην πλαϊνή είσοδο του Αρείου Πάγου και στην συνέχεια απωθήθηκαν από τα ΜΑΤ και διέφυγαν προς το γήπεδο του Παναθηναϊκού. 12 εξ αυτών προσήχθησαν στην ΓΑΔΑ.