Επεισοδιακές ήταν, για μια ακόμη φορά, οι διαμαρτυρίες έξω από συμβολαιογραφικά γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενάντια στους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Ads

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, επί της Καποδιστρίου 18, στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχαν συγκεντρωθεί μέλη της Λαϊκής Ενότητας Ενότητας και του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Όπως δήλωσε στο enikos.gr ο Δημήτρης Στρατούλης, τα αίματα άναψαν όταν η αστυνομία είπε στους διαδηλωτές ότι στο συμβολαιογραφείο θα έπρεπε να ανέβουν μόνο ο ίδιος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.  Εκείνοι αρνήθηκαν, καθώς είχαν ζητήσει να ανέβει αντιπροσωπεία, που θα περιελάμβανε οπωσδήποτε κάποιο μέλος από το κίνημα κατά των πλειστηριασμών.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμη περισσότερο όταν ένας ένοικος της πολυκατοικίας όπου στεγάζεται το γραφείο, θέλησε να μπει σε αυτήν και εμποδίστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Ads

Τότε, όπως αναφέρει το μέλος της ΛΑΕ, προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους διαμαρτυρόμενους και στους αστυνομικούς, που άρχισαν να απωθούν τους διαδηλωτές.

Ακολούθησαν συμπλοκές και οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τραυματιστεί τρία άτομα. Σύμφωνα με στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας που ήταν παρών στα επεισόδια τραυματίες είναι ο ‘Αλκης Αντωνιάδης και ο Κώστας Σαραβίτσας από το κίνημα «Δεν πληρώνω» αλλά και η Δέσποινα Φανοπούλου από τη ΛΑΕ η οποία χτυπήθηκε με κλομπ στο κεφάλι.

Την ίδια ώρα, μέλη του ΠΑΜΕ συγκεντρώθηκαν έξω από συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, στη Σταδίου, για να διαμαρτυρηθούν κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Οπως μετέδωσε ο Σκάι, υπήρξε μια μικρή ένταση όταν προσπάθησαν να μπουν στο κτίριο, έσπασε ένα τζάμι, αλλά στη συνέχεια δεν υπήρξε συνέχεια.

Σύμφωνα με τον 902.gr, οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Εμπρός λαέ ξεσηκωμός, κάτω τα χέρια απ’ του λαού το βιος» και «Είσαστε τσιράκια των τραπεζιτών, αρπάζετε τα σπίτια των εργατών». Στο δημοσίευμα σημειώνεται ότι κατήγγειλαν το γεγονός ότι το συμβολαιογραφείο στην οδό Σταδίου 39 είχε μετατραπεί σε φρούριο από τις αστυνομικές δυνάμεις. Μάλιστα, είχαν κλειδώσει την πόρτα του κτιρίου που στεγάζεται το συμβολαιογραφείο, μην επιτρέποντας ούτε στους εργαζόμενους άλλων γραφείων στο κτίριο, να μπουν ή να βγουν από αυτό.

Οι διαδηλωτές μετέβησαν και σε δεύτερο συμβολαιογραφικό γραφείο, στην οδό Σταδίου 43, όπου και εκεί υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά τις παρεμβάσεις, ακολούθησε πορεία έως την Ομόνοια.

Συγκρούσεις διαδηλωτών με ΜΑΤ στη Θεσσαλονίκη

Ένταση επικράτησε έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, μεταξύ μελών του Συντονισμού Συλλογικοτήτων ενάντια στους πλειστηριασμούς και αστυνομικών.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν τα μέλη του Συντονισμού έφτασαν έξω από το κτίριο όπου στεγάζεται συμβολαιογραφικό γραφείο, το οποίο όπως αναφέρουν, θα διενεργήσει δύο ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.
Οι διαδηλωτές θέλησαν να εισέλθουν εντός του κτιρίου, όμως, διμοιρία των ΜΑΤ, η οποία βρισκόταν στον χώρο τους εμπόδισε.

Σύμφωνα με το Thestival.gr, ακολούθησαν συγκρούσεις μεταξύ των αστυνομικών και των μελών του Συντονισμού, ενώ στο σημείο έφτασαν και μέλη του ΠΑΜΕ.