Την επανέναρξη των διεθνών σιδηροδρομικών δρομολογίων από τη Θεσσαλονίκη προς Βελιγράδι μέσω Σκοπίων και την καθιέρωση για τη θερινή περίοδο 2017 της υπηρεσίας προς Βουκουρέστι μέσω Σόφιας ανακοίνωσε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Ads

Τα διεθνή επιβατικά δρομολόγια θα ξεκινούν για τα Σκόπια και το Βελιγράδι καθημερινά από 02.06.2017, ενώ τα δρομολόγια για τη Σόφια και το Βουκουρέστι θα γίνονται μόνο κάθε Κυριακή επίσης από 04.06.2017.

Σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ η επανέναρξη των δρομολογίων ενώ ενισχύει τη θέση της Θεσσαλονίκης στον σιδηροδρομικό χάρτη, συνδέοντάς την πλέον, με Σκόπια και Βελιγράδι (καθημερινά), με Σόφια (καθημερινά) και Βουκουρέστι κάθε Σάββατο και Κυριακή τη θερινή περίοδο.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τα δρομολόγια θα είναι ανταγωνιστικές και θα ισχύουν πολλαπλές εκπτώσεις. Επίσης, θα ισχύουν οι προσφορές Eurail και Interrail και ειδικές προσφορές από και προς τις υπόλοιπες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Ads

Αναλυτικά:

Η διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Σόφια – Βουκουρέστι

Η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί:

κάθε Κυριακή στις 23.10 από τη Θεσσαλονίκη και θα φτάνει την επόμενη ημέρα στη Σόφια στις 05.50 το πρωίκαι στο Βουκουρέστι στις 18:58

κάθε Παρασκευή στις 12.45 το μεσημέρι από το Βουκουρέστι και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 06.31 την επόμενη μέρα.

Η τιμή για το εισιτήριο απλής διαδρομής ανέρχεται στα 16,80 ευρώ από τη Θεσσαλονίκη στη Σόφια, ενώ το εισιτήριο μετ΄  επιστροφής ανέρχεται στα 33,60 ευρώ. Η τιμή για το Βουκουρέστι ανέρχεται στα 39,80 ευρω, ενώ το εισιτήριο μετ΄ επιστροφής  ανέρχεται στα 79,60 ευρω.

Επιπλέον στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βουκουρέστι ή τη Σόφια και αντίστροφα, θα παρέχονται  -εφόσον το επιθυμούν- υπηρεσίες κατάκλισης, με επιπλέον χρέωση με τιμές που ξεκινούν από 9,40 ευρώ.

Η διαδρομή από Θεσσαλονίκη προς Σκόπια- Βελιγράδι «Hellas»

Επειδή η επιβατική μεταφορά στο τμήμα  διαδρομής μεταξύ Θεσσαλονίκης – Γευγελής – Θεσσαλονίκης διεξάγεται προσωρινά με λεωφορεία, οι επιβάτες αναμεταβιβάζονται  και στις δύο κατευθύνσεις διαδρομής στο Σιδηροδρομικό Σταθμό της Γευγελής στην κανονική σύνθεση της αμαξοστοιχίας.

Η αναχώρηση των λεωφορείων αυτών προς Γευγελή γίνεται καθημερινά από το χώρο του Επιβατικού Σταθμού Θεσσαλονίκης στις 18.30. Η αμαξοστοιχία αναχωρεί από τη Γευγελή στις 19.48 (τοπική ώρα), η άφιξη στα Σκόπια είναι προγραμματισμένη στις 21.54 (τοπική ώρα) και θα φτάνει στο Βελιγράδι στις 07:46 της επόμενης ημέρας (τοπική ώρα).

Από το Βελιγράδι η αμαξοστοιχία θα αναχωρεί στις 18:35 (τοπική ώρα), θα φτάνει στα Σκόπια στις 04:20 (τοπική ώρα), ενώ η  άφιξη των λεωφορείων από Γευγελή στη Θεσσαλονίκη είναι προγραμματισμένη στις 10.57.

Η τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Σκόπια ανέρχεται στα 12,20 ευρώ, ενώ η τιμή του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής  ανέρχεται στα 19,50 ευρώ.

Η τιμή του εισιτηρίου απλής διαδρομής για τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Βελιγράδι ανέρχεται στα 33,80 ευρώ, ενώ η τιμή του εισιτηρίου μετ’ επιστροφής  ανέρχεται στα 54,10  ευρώ.

Επιπλέον στους επιβάτες που ταξιδεύουν σιδηροδρομικά με προορισμό το Βελιγράδι και αντίστροφα, θα παρέχονται – εφόσον το επιθυμούν – υπηρεσίες κατάκλισης, με επιπλέον χρέωση με τιμές που ξεκινούν από 8 ευρώ.