Ο Αντώνης Σαμαράς επανεμφανίστηκε με δηλώσεις του στην Εκτελεστική Γραμματεία της ΝΔ. “Δεν καλλιεργήσαμε φόβο, επισημάναμε κινδύνους και είπαμε αλήθεια”, είπε, ενώ μίλησε για την απουσία του στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής στο Μέγαρο Μαξίμου στον Αλέξη Τσίπρα.

Ads

Ο πρόεδρος της ΝΔ, που έχει δεχτεί κριτική στο εσωτερικό του κόμματος για την προεκλογική τακτική που ακολούθησε και το εκλογικό αποτέλεσμα, υποστήριξε πως “οι πρώτες ενδείξεις από τη νέα κυβέρνηση επιβεβαιώνουν τους κινδύνους που υπογραμμίσαμε”. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ζήτημα των κρατικοποιήσεων, την ακύρωση των συμφωνιών όπως με τη Cosco, τη ΔΕΗ, τα περιφερειακά αεροδρόμια και τις προσλήψεις στο Δημόσιο.

“Αν η ΝΔ είχε κερδίσει τις εκλογές, θα είχε προχωρήσει στο δρόμο της ανάπτυξης και θα είχε προχωρήσει ταχύτερα στη συμφωνία με τους δανειστές”. Παράλληλα υποσχέθηκε πως η ΝΔ θα κάνει “εποικοδομητική αντιπολίτευση με στόχο την προστασία της μεσαίας τάξης, της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας στην οικονομία”. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης θα προταθεί αντιπρόεδρος της Βουλής, ενώ κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γιάννης Βρούτσης.

Για τις αντιδράσεις που προκάλεσε η στάση του να μην πάει στο Μαξίμου για την παράδοση  – παραλαβή στον Αλέξη Τσίπρα, ο Αντώνης Σαμαράς έκανε λόγο για “προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα για να πλήξουν τη ΝΔ και να τη βυθίσουν στην εσωστρέφεια”.

“Ο ίδιος τηλεφώνησα στον Τσίπρα το βράδυ των εκλογών για να τον συγχαρώ. Την επομένη, το γραφείο του επικοινώνησε με το δικό μου για να ζητήσει απλώς πληροφορίες. Καμιά εικόνα δεν έδωσε για το πότε θα πάει για να είμαι και εγω εκεί. Δεν είχα καμιά πρόθεση να μην είμαι τυπικά παρών”, είπε.

Απάντηση ΣΥΡΙΖΑ

Άμεση ήταν η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτηση του Αντώνη Σαμαρά περί επικείμενης δικαίωσης του κόμματός του κατηγορώντας τον ότι «δεν έχει συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συνέβη την περασμένη Κυριακή». «Συνεχίζει να μιλά σα να μην έχει καταδικαστεί η πολιτική του από τον ελληνικό λαό. Επιμένει στα ψέματα και την κινδυνολογία, παραμένοντας ο πιο θερμός υποστηρικτής της λιτότητας. Εύλογα προκύπτει το ερώτημα ποια πλευρά θα στηρίξει στη διαπραγμάτευση που ήδη έχει ξεκινήσει» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ads