Στην επανεξέταση του ιατρικού φακέλου του Βασίλη Παπαγεωργόπουλου προχωρά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. 

Ads

Η έρευνα γίνεται προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης πληροί τις προϋποθέσεις να παραμένει ελεύθερος λόγω αναπηρίας ή έχει αποθεραπευτεί και θα πρέπει να επιστρέψει στη φυλακή. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος έχει καταδικαστεί για την υπεξαίρεση 17,9 εκατ. ευρώ  από το Δήμο αλλά αποφυλακίστηκε λόγω προβλημάτων υγείας. 

Αφορμή για την έρευνα που ξεκίνησε αποτέλεσε δημοσίευμα του «Βηματοδότη», σύμφωνα με το οποίο ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος «πέρασε τα Θεοφάνια κάνοντας σκι στο Καϊμακτσαλάν» και τρώγοντας σε ταβέρνα του χωριού Άγιος Αθανάσιος

Ads

Ο ίδιος ο Παπαγεωργόπουλος είχε διαψεύσει μέσω facebook το δημοσίευμα, λέγοντας μάλιστα ότι δεν έχει ασχοληθεί ποτέ με το σκι. 

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ, η έρευνα ανατέθηκε στην εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αικατερίνη Μάτση, η οποία θα κληθεί να περάσει από «κόσκινο» τον ιατρικό φάκελο του τέως δημάρχου, συνεκτιμώντας και την πιστοποίηση που του είχε χορηγήσει το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) που γνωμοδότησε προηγουμένως ότι το ποσοστό αναπηρίας από τα καρδιακά του προβλήματα ανέρχεται σε 67%.

Κατά πληροφορίες, μετά το πέρας της εισαγγελικής έρευνας το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης θα κρίνει εάν είναι ικανός να επιστρέψει στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του ή όχι.