Η οργάνωση «Αποκλίνουσες Συμπεριφορές για την διάδοση του επαναστατικού τερορισμού – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με παγιδευμένο όχημα στην είσοδο των γραφείων της Microsoft Hellas, στο Μαρούσι, τα ξημερώματα της Τετάρτης 27 Ιουνίου.

Ads

Η ομάδα ανήρτησε προκήρυξη σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, στην οποία οι συντάκτες της αναφέρουν ότι το βαν με το οποίο εισέβαλαν στην είσοδο του κτιρίου ήταν παγιδευμένο με 150 λίτρα βενζίνης και εξηγούν:

«Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης εξασφαλίσαμε ότι κανένας δεν θα διατρέξει οποιοδήποτε κίνδυνο ενώ αντίθετα με τους ισχυρισμούς διαφόρων δημοσιευμάτων δεν χρησιμοποιήσαμε όπλα για την ακινητοποίηση του προσωπικού».

Στην προκήρυξη αναφέρεται πως η επίθεση, εκτός των άλλων, ήταν πράξη αλληλεγγύης «στην αντάρτισσα Όλγα Οικονομίδου» που είναι κρατούμενη για την υπόθεση της «Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», καθώς και «στον αναρχικό Μάριο Λόπεζ που τραυματίστηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που μετέφερε στο Μεξικό και στους αναρχικούς αιχμαλώτους που κατηγορούνται για συμμετοχή σε επιθέσεις της FAI στην Ιταλία», αλλά και σε όλους τους «αιχμάλωτους επαναστάτες» και «αναρχικούς συντρόφους» που είναι έγκλειστοι φυλακών διεθνώς.

Ads

Στην προκήρυξη γίνεται εκτενής αναφορά στις εκλογές και ειδικά στην «Χρυσή Αυγή», για την οποία ο συντάκτης τονίζει: «Η συνεχόμενη αύξηση της δυναμικής των φασιστών σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους επειδή ακόμα δεν αποτελούν ένα φαινομενικά σοβαρό κίνδυνο γιατί θα βρεθούμε προ εκπλήξεως και δεν θα είναι κάτι ευχάριστο. Έτσι οι μαχαιροβγάλτες μέλη του κόμματους αυτού ας μην καθησυχάζονται επειδή πλέον θα τους φυλάνε μπάτσοι. Όπως λέει και το ρητό: με ένα σμπάρο, δυο τρυγόνια».