Στην επανακατάληψη του κτιρίου της οδού Καλλιδρομίου 74 στα Εξάρχεια προχώρησε το πρωί του Σαββάτου η oμάδα Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση (ΑΣΜΠΑ), σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών. 

Ads

To κτίριο είχε εκκενωθεί την περασμένη Κυριακή από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα που βρίσκονταν εντός του, τα οποία αντιμετωπίζουν κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα.

Με ανάρτησή τους στο indymedia, οι καταληψίες αναφέρονται στην αστυνομική επιχείρηση υπογραμμίζοντας ότι «η επίθεση στην κατάληψη GARE είναι επίθεση στον κόσμο της ελευθερίας, της ισότητας και της αλληλεγγύης, για να διαιωνιστεί η εκμετάλλευση και η καταπίεση».

Η ομάδα ΑΣΜΠΑ έκανε εξαρχής λόγο για εγκαταλειμμένο κτίριο, σύμφωνα όμως με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου εκεί διέμενε η ηλικιωμένη ιδιοκτήτριά του μέχρι τον θάνατό της τον Αύγουστο του 2016 και, καθώς έχει συναισθηματική αξία γι’ αυτούς, σχεδίαζαν να το παραχωρήσουν σε κάποια οργάνωση, χωρίς αντίτιμο, ώστε να συντηρείται και να είναι λειτουργικό.

Ads

Οι ιδιοκτήτες συνεχίζουν να καλύπτουν τους λογαριασμούς κοινής ωφελείας και υποστηρίζουν ότι εδώ και μήνες έχουν έρθει σε συνεννόηση με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού προκειμένου να του παραχωρήσουν το κτίριο για να λειτουργήσει Κέντρο Εφήβων, ανοιχτό σε όλες τις γειτονιές του κέντρου της Αθήνας και σε κάθε εθνικότητα.