Η Ελλάδα βρίσκεται σήμερα σε πολύ καλύτερη θέση από ό,τι πριν από λίγα χρόνια, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς, την ώρα που η Αθήνα ετοιμάζεται για την έξοδό της από το πρόγραμμα στήριξης.

Ads

«Μπορεί να υπάρξει μια πολύ πιο αισιόδοξη άποψη για την Ελλάδα σήμερα από ό,τι πριν από λίγα χρόνια», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών λίγο πριν από την άτυπη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

Έπαινοι Σολτς για την Ελλάδα, αναφέρει στην ηλεκτρονική της έκδοση η Handelsblatt

«Αισιόδοξη οπτική: Ο υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς βλέπει την Ελλάδα στον σωστό δρόμο» γράφει σε ανταπόκρισή της από τη πρωτεύουσα της Βουλγαρίας, Σόφια, η ηλεκτρονιή έκδοση της Handelsblatt. «Το μακροχρόνιο πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα πλησιάζει στο τέλος του (και) η χώρα επαινείται από τον υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς για την ανάπτυξή της» συνεχίζει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

Ads

«Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Όλαφ Σολτς βλέπει θετική εξέλιξη στην Ελλάδα λίγο πριν από το τέλος του μακροπρόθεσμου προγράμματος βοήθειας: “Μπορεί να υπάρξει μια πολύ πιο αισιόδοξη οπτική για την Ελλάδα σήμερα από ό,τι πριν από λίγα χρόνια” δήλωσε ο κ. Σολτς την Παρασκευή πριν από την συνάντηση με τους ομολόγους του από την ευρωζώνη» αναφέρει η Handelsblatt.