Όλα τα μέχρι στιγμήςστοιχεία που έρχονται στο φως για τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χ.Α το βράδυ της Παρασκευής με θύματα δύο νέους άνδρες, δείχνουν ότι επρόκειτο για ένα επαγγελματικό εν ψυχρώ χτύπημα. Την ίδια στιγμή η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία διαρρέει στα ΜΜΕ ότι πίσω από τις δολοφονίες κρύβεται κάποια τρομοκρατική οργάνωση, σενάριο το οποίο επαναλαμβάνουν αγνοώντας την περίπτωση της στημένης προβοκάτσιας.

Ads

Οι δράστες ήταν εκπαιδευμένοι να σκοτώνουν, γεγονός που μαρτυρούν τόσο η «μέθοδος» με την οποία πυροβόλησε ο ένας εξ αυτών τα θύματα, όσο και ο χρόνος και ο τρόπος που κινήθηκαν. Στο διάρκειας 10 δευτερολέπτων βίντεο που έχει στα χέρια της η αστυνομία, και στο οποίο καταγράφεται η δολοφονική επίθεση, ο δολοφόνος έριξε τις δυο πρώτες σφαίρες από απόσταση 12 έως 15 μέτρων και συνεχίσε πυροβολώντας να περπατάει προς το μέρος των θυμάτων. Τέτοιου είδους τακτική,που προϋποθέτει στρατιωτική εκπαίδευση, ακολουθούν διεθνείς Μυστικές Υπηρεσίες.

Όπως όμως μεταδίδεται συνεχώς από τα μέσα ενημέρωσης και κυρίως από τηλεοπτικά κανάλια, οι υποψίες της αστυνομίας στρέφονται στον κύκλο ατόμων που συγκροτούσαν την οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών».  Το σενάριο στηρίζεται βασικά στο εύρημα ότι στις επιθέσεις της οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει πιστόλια (και όχι καλάσνικοφ), όπως συνέβη και στη δολοφονική επίθεση της Παρασκευής.

Για να επιβεβαιωθεί, σε κάθε περίπτωση,η θεωρία των δύο άκρων, η  Αντιτρομοκρατική διαρρέει και οι αστυνομικοί συντάκτες επαναλαμβάνουν το ενδεχόμενο, εάν υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση, οι δράστες να μην κάνουν χρήση του ονόματος «Σέχτα Επαναστατών» αλλά ενός νέου που θα παραπέμπει σε πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση. Καμία πειστική εξήγηση δεν δίνεται για την εκδοχή αυτή, δεδομένου ότι οι τρομοκρατικές οργανώσεις επιζητούν να γίνουν γνωστές με τις επιθέσεις τους, αντί να αλλάζουν ονόματα.

Ads

Στις πανομοιότυπες μεταδόσεις και προς επίρρωση των σεναρίων περί τρομοκρατικού χτυπήματος τονίζεται  ότι η αστυνομία περίμενε ένα μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα και είχε πληροφορίες για κάτι τέτοιο. Άλλα πιθανά σενάρια συνδέουν την αιματηρή επίθεση στο Νέα Ηράκλειο με τους «Πυρήνες της Φωτιάς» καθώς και με τον Νίκο Μαζιώτη. 

Τέλος, για να δικαιολογηθεί και το γεγονός ότι η μοτοσυκλέτα που χρησιμοποιήθηκε από τους δράστες είχε κλαπεί τον Ιούνιο, στοιχείο που ανατρέπει την θεωρία των αντιποίνων για την δολοφονία Φύσσα, η Αντιτρομοκρατική διαρρέει ότι οι τρομοκράτες πιθανώς να άλλαξαν την τελευταία στιγμή τον στόχο τους λόγω της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.