Διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρομοκρατία προκειμένου να χαράξει πολιτική αναφορικά με τη Δικαιοσύνη, βλέπει η Ντόρα Μπακογιάννη.

Ads

Επίκαιρη ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Νίκο Παρασκευόπουλο κατέθεσε η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη,  με αφορμή την επιστολή των καταδικασμένων για τη 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και Βασίλη Τζωρτζάτου στην οποία ασκούν κριτική στους φυλακισμένους απεργούς πείνας που ζητούν την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ, λέγοντας πως «ζημιώνουν την προσπάθεια κατάργησης του επίμαχου νόμου από τη νέα κυβέρνηση».

«Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Λέβα επισκέφθηκε τις φυλακές Δομοκού και το νοσοκομείο Λάρισας για να συναντήσει τον Δημήτρη Κουφοντίνα και άλλους έγκλειστους τρομοκράτες για να τους στηρίξει ψυχολογικά και να τους ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης σχετικά με το νομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ», αναφέρει η κ. Μπακογιάννη.

Και καταλήγει: «Διαπραγματεύεται η ελληνική κυβέρνηση με τους τρομοκράτες προκειμένου να λάβει τις αποφάσεις της και να χαράξει την πολιτική της στα θέματα που αφορούν την Δικαιοσύνη;»

Ads